Neovisni novinarski portal
16.5.2024.
IZDVOJENO / UKRATKO
Šibenska “Molekularna gastronomija” proglašena projektom godine u Makedoniji

Šibenska “Molekularna gastronomija” proglašena projektom godine u Makedoniji

Nacionalna agencija za europske programe i mobilnost Republike Makedonije proglasila je projekt “Molekularna gastronomija”, koji se realizirao u Šibeniku, za najbolji projekt godine. Iskustva koja su učenici srednje ugostiteljske škole “Josif Josifovski” iz Gevgelije stekli kroz dvotjednu edukaciju i obuku u Turističko-ugostiteljskoj školi u Šibeniku verificirana su vrhunskom ocjenom.

Inicijator i koordinator projekta bila je nevladina udruga “Hrvatsko-makedonska tangenta” iz Šibenika, koja se već afirmirala kroz veliki broj uspješnih projekata u domenu kulturnog, gospodarskog i medijskog približavanja i negovanja bliskih i prijateljskih odnosa Hrvatske i Makedonije.
“Moram potencirati visok profesionalni pristup i odnos koji je sjajno i bezprijekorno demonstrirala šibenska Turističko-ugostiteljska škola, njen upravni i nastavni kadar, kao i učenici koji su danima bili na visini zadatka i brilijantno realizirali i ispunili sve što je bilo zacrtano ovim EU projektom. Eksperti su ocjenili da ovaj projekt ima kapitalno značenje zato što je danas molekularna gastronomija sinonim za unikatni moderni svetski trend u svetu i uključuje gastronomsku ponudu koja je u Makedoniji u samom začetku, ili točnije u gambit fazi” – kaže Sašo Georgievski, predsjednik udruge “Hrvatsko-makedonska tangenta”.
I ravnateljica škole, Senka Dodig naglasila je da su 22 makedonska učenika pokazala veliku volju i upornost da tjekom realizacije projekta demonstriraju i svladaju sofisticirane kulinarske vještine koje su dio najaktualnijih i vodećih ugostiteljskih trendova u Europi i koje ova škola sa zadovoljtsvo prenosi svojim partnerima školama iz regije.
Uspješna realizacija ovog projekta omogučila je makedonskim učenicima da se steknu i obogate europskim iskustvima i znatno povečaju svoj radni opus i kapacitet, te multipliciraju profesionalne kompetencije na tržištu rada.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI