Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
'rvatska / POLITIKA
Penava predstavio DP-ove ministre: Kolakušić ocijenio da izbor ministara za koje nikad nitko nije čuo potvrđuje da je DP vlast potpuno predao AP-u

Penava predstavio DP-ove ministre:
Kolakušić ocijenio da izbor ministara za koje nikad nitko nije čuo potvrđuje da je DP vlast potpuno predao AP-u

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava predstavio je novinarima DP-ove ministre u trećoj Plenkovićevoj vladi. Iznenađenje je svakako da potpredsjednik stranke Mario Radić neće biti član nove Vlade.

Ministar demografije i useljeništva bit će Ivan Šipić, ministar poljoprivrede Josip Dabro, a na čelu Ministarstva gospodarstva bit će Ante Šušnjar. Uz ova tri ministra DP će imati i četvrtog koji će biti na poziciji prvog potpredsjednika Vlade i ministra bez portfelja, a tu bi dužnost trebao preuzeti Ivan Penava po isteku gradonačelničkog mandata u Vukovaru.

Koalicijskim dogovorom DP će dobiti još jednog potpredsjednika u Vladi i potpredsjednika Sabora, priopćio je Penava na konferenciji za novinare.

Informaciju koju je prethodno javnosti dao sam potpredsjednik DP-a Mario Radić da neće biti član Vlade, već samo koordinator za demografiju, Penava je komentirao suzdržano, ograđujući se kako je nezahvalno govoriti o imenima dok ne izađe službeni predstavnik stranke  s tim jer se tijekom pregovora mogu dogoditi i promjene. Potvrdio je da je Radić bio u užem izboru za ministra, ali osim njegovog, spominjala su se i druga imena.

Inače, Mario Radić neće konzumirati svoj zastupnički mandat, potvrdio je Penava, jer je mandat stavio u mirovanje i umjesto njega će u Saboru sjediti zamjenski zastupnik.

Spomenuti DP-ovi ministri bi trebali biti potvrđeni na konstituirajućoj sjednici Sabora sazvanoj za 16. svibnja.

Za budućeg ministra gospodarstva Antu Šušnjaru je rekao da je jedan od osnivača DP-a, pravnik po struci i uspješan čovjek . Slučaj je htio da to bude Šušnjar, kazao je Penava, iz aspekta prelaza prava Radića( ? )

Bivši DP-ov izborni partner, eurozastupnik Mislav Kolakušić koji je osvojio saborski mandat na listi s DP-om, na Facebooku je komentirao ministarska rješenja DP-a.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Domovinski pokret je koalicijom s HDZ-om i Plenkovićem izdao svoje birače, pregovorima s HDZ-om svoj program i temeljna načela, a kadrovskim rješenjima konačno potvrdio da je predao u potpunosti vlast Andreju Plenkoviću. Umjesto ogorčene borbe za suverenistički program i načela vodstva DP-a dobili smo ministre za koje nitko nikada nije čuo, koji nemaju političku težinu i koji nitko neće pitati ništa.

Ne postoji niti jedan promil šanse da konačni rezultati ovakve vlade bude i milimetra drugačiji od onoga što je zamislio Andrej Plenković.

Domovinski pokret je prvo odabirom ministarstava, a onda i samih ministara praktički dao zeleno svjetlo HDZ-u da nastavi uništavati Hrvatsku svojim politikama, da nastavi s korupcijom, iseljavanjem i svime onime protiv čega smo svi zajedno ustali i protiv čega smo se borili”, napisao je u svojoj objavi Kolakušić.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI