Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
građani u akciji! / PRAVA ZA LJUDE / žene
Severina u akciji: Dogovaraju li se ( opet ) politike bez žena, koje se tiču žena?

Severina u akciji:
Dogovaraju li se ( opet ) politike bez žena, koje se tiču žena?

Hrvatska pjevačica Severina Vučković, jedna i jedina “Seve nacionale”, nikad ne miruje. Spada među rijetke društveno angažirane estradne zvijezde kod nas i malo kad propušta priliku jasno reći svoj stav oko bitnih društvenih pitanja. Seve se pridružila i europskoj građanskoj inicijativi @myvoicemychoiceorg, koja zagovara pravo svake žene u Europskoj uniji na dostupan i siguran pobačaj. A kako bi ta inicijativa došla na dnevni red Europskog parlamenta, odnosno Europske komisije i da bi  se o njenoj sudbini odlučivalo, potrebno je prikupiti milijun potpisa građana EU-a, radi čega je Severina pozvala i svoje pratitelje da joj se u ovoj akciji pridruže.

Evo što je tim povodom Severina na Instagramu napisala:

 –Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane? Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat.

Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena?

U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se.

Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj.

Da bi tijela Europske unije odlučivala o toj inicijativi, trebamo prikupiti MILIJUN POTPISA.

Zato te molim, nakon što potpišeš (link se nalazi u opisu mog profila), podijeli, prošeraj… Učini dodatan napor, nađi još prijateljica i prijatelja koji će također potpisati, pošalji im link na inicijativu.

POTPIŠI I PROSLIJEDI!

My Voice My Choice- stoji u objavi Severine na Instagramu.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI