Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
UKRATKO / UMJETNOSTI
Foto: Nikola Faller

Land Art:
Osječki umjetnik nagrabljao otpalo lišće i stvorio impresivna umjetnička djela

Foto: Nikola Faller

Osječki umjetnik Nikola Faller koji svojim intervencijama oplemenjuje javne prostore i ove je jeseni grabljao otpalo lišće i stvorio impresivna umjetnička djela ograničenog vijeka trajanja.

Foto; NIkola Faller

Umjetničko grabljanje otpalog lišća dio je projekta Kreativni laboratorij u okviru kojega Nikola Faller uz podršku Grada Osijeka intervenira u javne prostore poput parkova, perivoja, travnjaka i obala Drave, a koji uključuje i proljetne akcije umjetničke košnje trave kao i crtanja crteža na riječnom pijesku.

Foto: Nikola Faller

Fallerovim urbanim land artom ove je jeseni oplemenjen Perivoj Kralja Tomislava, a umjetnik je rekao Glasu Slavonje da mu je taj perivoj posebno lijep i da je mnoštvo slučajnih prolaznika izvrsno reagiralo na njegov rad i radove.

Foto: NIkola Faller

Osječki kipar i land art umjetnik poznat je i kao voditelj Udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu – SLAMA koja u baranjskom Bilju organizira Slama land art festival na kojem umjetnici izrađuju skulpture od bala slame koje nastavljaju živjeti na javnim prostorima dok se najveća skulptura spaljuje u znak zahvalnosti za žetvene proizvode.

Foto: Nikola Faller

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI