Neovisni novinarski portal
8.12.2021.

Post Tagged with: "Hrvoje Hribar"

Stanje u hrvatskoj kinematografiji sada primarno poznaje više kao promatrač nego kao sudionik, no možda mu je to, da se malo našalim, stanovita prednost, da nije previše unutar same situacije u praktičnom smislu – rekao je predsjednik UO HAVC-a Bruno Kragić.

Splitski filmski festival bit će održan od 9. do 16. rujna.

“Dokidanje slobode izražavanja, te nametanje ideoloških i nacionalističkih agendi protivno je europskim demokratskim vrijednostima i vrijednostima Akademije”, stoji u pismu Odbora Europske filmske akademije upućenom hrvatskim državnim dužnosnicima.

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva donedavni čelnik Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar je ustvrdio kako je nalaz revizije tendenziciozan, neprincipijelan, cenzorski i zastrašujući, te da je HAVC napustio zbog straha za sigurnost.

Dok europski filmaši na sva usta hvale bivšeg ravnatelja HAVC-a Hrvoja Hribara ističući kako su ‘Svi s divljenjem gledali prema Hrvatskoj i uspješnom poslu koji je radio HAVC pod vodstvom Hrvoja Hribara’, iz istog HAVC-a stiže vijest kao je izabran novi v.d. ravnatelj

Stavove fantomske ‘Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata’ ne dijele svi hrvatski branitelji. Hrvatski glumac Leon Lučev, ujedno i branitelji i 60-postotni HRVI, na svojem se Facebooku usprotivio namjeri ‘demontiranja’ hrvatskog filma.

Zlatko Hasanbegović na Novoj TV optužio i aktualnu ministricu Ninu Obuljen Koržinek za stanje u HAVC-u gdje je 2015. bila članica Upravnog odbora, pa je, tvrdi, bila upućena u sve što se tamo događalo , dakle, i suodgovorna…

O političkim konotacijama njegova odlaska iz HAVC-a, Hribar nije htio govoriti, ali je dodao kako “treba motriti političke procese jer oni nisu bezopasni”.

Državna revizija u nalazu za 2015. otkrila niz neoravilnosti u radu HAVC-a čiji je novoimenovani Upravni odbor odmah sazvao konstituirajuću sjednicu za ponedjeljak, reklo bi se, ne zbog svoga konstituiranja koliko zbog žurnog “obračuna” s ravnateljem Centra Hrvojem Hribarom …

Nakon svjetske premijere u Torontu, kratki film „Po čovika“, financiran natječajem Ministarstva branitelja i HAVC-a, večeras je premijerno prikazan u šibenskom HNK-u.

Projekcija je zakazana za petak 11. studenog u HNK Šibenik u 19 sati.

Braniteljske udruge ponovo napadaju! Ovog puta su se obrušile na Ninu Obuljen Koržinek, kao članicu upravnog odbora HAVC-a, samo zato što se spominje kao potencijalna kandidatkinja za novu ministricu kulture. Nije podobna. Podoban je jedino Zlatko hasanbegović, drže u udrugama koje su iskoristile HAVC samo kao sredstvo za obračun i diskreditaciju Nine Obuljen…