Neovisni novinarski portal
26.4.2024.
EKOLOGIJA / SCENA
Iz spota More

Saša Antić, Meri Cetinić, Yuri, Kid Rađa, djeca i more ‘osobno’:
Nova pjesma za Jadran

Iz spota More

 Dok se propagatori bušenja jadranskog podmorja radi nafte i plina, razni agenti i agentice za ugljikovodike i domaći serviseri interesa naftnih kompanija vjerojatno još kupaju i sunčaju negdje uz obale Jadranskog mora, stiže još jedna pjesma kojom se upozorava na štetnost i nebuloznost takvih namjera. Ovoga puta su se ujedinili Saša Antić iz TBF-a. YURI (Ivan Jurić), legendarna Meri Cetinić, Kid Rađa, te više djece, a pjesma se, naravno, zove – More. Dakako, pjesma se dijelom vezuje na pjesmu More grupe More s albuma – More, a koja je postala svojevrsna himna otpora naftaškim planovima na Jadranu. Ima i dijelova u kojima svira i more osobno, muzicirajući na zadarskim morskim orguljama.

– Ovo je nova pjesma otpora eksploataciji nafte u Jadranu i ljetni hit! Pjesma “More” šalje poruku protiv bušenja Jadrana zbog nafte te daje podršku kampanji S.O.S. za Jadran. Ova pjesma tematizira i alternative koje su nam dostupne u izobilju, a to su obnovljivi izvori energije. Veliko hvala sjajnim glazbenicima/cama: Saši Antiću, Yuriju, Meri Cetinić i Kid Rađi, kao i akterima video spota u kojemu su i Božo Smajić i djeca – kažu u koordinaciji udruga S.O.S. za Jadran.
Video je priredio Nevio Smajić (http://www.nevideno.com/ ), kažu u S.O.S su za Jadran (internetska stranica kampanje: http://soszajadran.hr/ Facebook stranica kampanje: http://on.fb.me/1KPwuSh).
U spotu se, među ostalim, nedvosmisleno upozorava na štetnost crpljenja nafte, te se promiče korištenje obnovljivih izvora energije, mjestimično uz nešto ‘tvrđe’ stihove, karakteristične za rap-pjesništvo.
Iz spota More

Iz spota More

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI