Neovisni novinarski portal
26.4.2024.
POLITIKA
Tragovi aviona (izvor Wikipedia)

Vlada RH:
željeli smo građane uputiti na službeno očitovanje o chemtrailsu; ORaH:
Ne znamo zašto se to pojavilo danas

Tragovi aviona (izvor Wikipedia)
Tragovi aviona (izvor Wikipedia)

Tragovi aviona (izvor Wikipedia)

Kako smo pisali prije dva dana u tekstu Chemtrails iznad Banskih dvora: objavljena prepiska Kosor i Holy nakon – četiri godine, na internetskim stranicama Vlade RH prošloga se tjedna pojavila u rubrici Dokumenti objava o pitanju zastupnice Mirele Holy o tzv. chemtrailsima, te odgovor na isto od strane Jadranke Kosor.

Ništa čudno, osim kad se zna da je isti dokument sastavljen još u 2010. godini. Pa zašto se onda tek sad na stranicama Vlade RH pojavio taj dokument imena Zastupničko pitanje dr. sc. Mirele Holy, u vezi s tragovima koje na nebu ostavljaju određeni zrakoplovi prilikom preleta hrvatskim zračnim prostorom – odgovor Vlade? Je li to ima veze s rastućom popularnošću M. Holy i pojavom mladice OrAH-a u hrvatskoj političkoj džungli? Ili je to tek puka posljedica nastojanja aktualne vlasti da javnosti pruži na uvid što više informacija?
Vlada RH printscreen

Vlada RH printscreen

Djelomični odgovor na to pitanje smo dobili nakon upita upućenih Vladi RH, odnosno stranci ORaH-u
– Poštovani, tijekom Vlade premijerke Kosor, zastupnička pitanja saborskih zastupnika nisu bila objavljivana na internetskim stranicama Vlade RH. Danas se sva zastupnička pitanja objavljuju na vlada.gov.hr na sljedećoj poveznici. Točno je da smo navedeni dokument objavili 25.9.2014., no dokument je dodijeljen „56. sjednici Vlade Republike Hrvatske (poveznica)“ koja je održana 13.05.2010. Isti datum naveden je i u samom tekstu dokumenta. To je učinjeno kako bismo građane koji postavljaju pitanja vezano uz navedenu tematiku uputili na izvorni dokument gdje je objašnjeno sve o navedenome tj. dano službeno očitovanje Vlade RH, a koje do sad nije bilo javno dostupno – odgovorio je Filip Ponjan, stručni suradnik u Odjelu za online komunikaciju u Uredu predsjednika Vlade.
Iz stranke bivše SDP-ove zastupnice i ministrice Mirele Holy smo pak dobili ponešto kraći odgovor.
– Poštovani, pitanje je postavljeno 14. travnja 2010. i zaprimljen je odgovor 12. svibnja 2010. godine. Možete pronaći na stranici Hrvatskog sabora. Nemam informaciju zašto se danas pojavio na stranici Vlade – odgovorio nam je Dean Šarčević, glasnogovornik ORaH-a.
Bez obzira na službeni odgovor Vlade RH na propitivanje o pojavi na nebu koja spada u tzv. teorije zavjere, a po drugima u realna i dalje aktualna zbivanja, i u ovom trenutku svuda u svijetu mnogi sa zabrinutošću zure u nebo prošarano neprirodnim oblačičima koji se satima šire nakon prolaska mlaznih aviona.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI