Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
SCENA
Nino Šolić

Šibenski fotograf Nino Šolić snimio prvi videospot:
‘Trajalo je tri dana i tri noći, a rezultatom sam oduševljen!’

Nino Šolić

Spot ‘Zajeban’ grupe 022 snimljen je u ‘narančastoj zgradi’ iznad Banja, a premijera je bila jučer u klubu Azimut.

Nino Šolić

Nino Šolić

Nino Šolić dosad je fotoaparat koristio za ono što mu piše u uputama koje je dobio s njim. I na taj način postao jedan od poznatijih fotografa u Hrvatskoj, posebno na polju rock fotografije. Nedavno je međutim otkrio da s njim može napraviti i HQ videosnimke. I na taj način je, od jučer, postao i snimatelj videospotova.

Njegove prve „žrtve“ bili su momci iz šibenske hip-hop skupine 022. Spot za pjesmu „Zajeban“ premijerno je prikazan jučer u klubu Azimut. „Ovo je naša treća suradnja. Za njihova prethodna dva spota radio sam im fotografije, a onda se rodila ideja da se uhvatim i snimanja, na što je nagovorio Krešo Nakić, član grupe“, rekao nam je Nino Šolić, koji je spot „Zajeban“ u potpunosti  snimio svojim canonom.

“Tome Rupić je napravio vrhunski posao u montaži, tako da sam bio oduševljen kad sam vidio finalni proizvod. Snimali smo tri dana i tri noći u narančastoj zgradi iznad Banja u kojoj sam postavio scenu i rasvjetu“, tvrdi Šolić, kojemu je iskustvo fotografa u ovom slučaju bilo od iznimne pomoći zbog, kako kaže, iskustva s kadrovima.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI