Neovisni novinarski portal
5.8.2021.

Post Tagged with: "Regata"

Uz to što je kao i protekle dvije godine domaćin prve regate, Šibenik je ove godine odabran i za domaćinstvo velikog finala koje je na rasporedu u listopadu.

Dobitnici Plakete Valovi Šibenika za ovu godinu su Matej Barhanović i Matej  Lisičar, vlasnik Centra ronjenja Dolphine s Bola na Braču koji su 24.rujna 2018. godine u hvarskom kanalu spasili dvojicu jedriličara na dasci, no na žalost  nisu uspjeli spasiti mladu surfericu iz Meksika – otkrio je Zoran Lučić Luca, idejni začetnik priznanja Valovi Šibenika.

Plakat je oblikovala međunarodno priznata umjetnica Marina Abramović. Istu izreku koriste kršćani, muslimani, budisti, ekolozi i kapetani.

U subotu i nedjelju jedrit će se finalna jedrenja prve sezone D-Marin Croatian Sailing League.

U Rogoznici će se od 6. do 13. travnja okupiti najbolji europski jedriličari u klasi International One Metre (IOM) ili skraćeno “jedan metar”.

U Šibeniku je završena prva u nizu regata koje će se ove godine jedriti u sklopu European Match Race Toura.

Regata flotnog jedrenja, u organizaciji Wave Sailing centra i JK Vala, u suradnji s tvrtkom D-Marin, bit će održana od 2. do 4. veljače 2018.

Jedriličar šibenskog JK Vala u svojoj je klasi dominirao je od početka regate.

Start bi danas mogla poremetiti kiša, no regata traje i u subotu i nedjelju.

Najmasovnija regata “malih klasa” na završetku jeseni je tradicionalno regata sv. Nikole u Puli.

‘Voga’, u prijevodu s komiškog, znači ‘veslaj’.

– Ako želiš učiniti nešto ozbiljno, moraš biti malo lud… – kazao nam je prije dvije godine na komiškoj rivi Joško Božanić, jedan od idejnih začetnika oživljavanja falkuše.