Neovisni novinarski portal
25.9.2022.
JEDRA / Sport
Flotno jedrenje u Šibeniku (Foto: regate.com.hr)

Projektom ‘Šibenik Sailing Arena’ počinje sezona jedrenja u šibenskom zaljevu

Flotno jedrenje u Šibeniku (Foto: regate.com.hr)

Regata flotnog jedrenja, u organizaciji Wave Sailing centra i JK Vala, u suradnji s tvrtkom D-Marin, bit će održana od 2. do 4. veljače 2018.

Jedriličarski projekt Šibenik Sailing Arena već idućeg vikenda započinje s prvom regatom u seriji D-Marin Croatian Sailing League 2018. Šibenik ce ugostiti osam jedriličarskih timova koji će se boriti za titulu najboljeg kluba 2018. godine. Regate se nastavljaju do svibnja kad će se doznati koja je doista najjača jedričarska ekipa u Hrvatskoj.
– D-Marin Hrvatska jedriličarska liga je serija one design regata s ciljem promocije i razvoja flotnog jedrenja na jednakim jedrilicama. Namijenjena je nastupu svih kategorija jedriličara: olimpijskih, juniora, seniora, offshore jedriličara i rekreativaca. Svaka jedriličarska ekipa zastupa svoj matični klub, a organizator osigurava jednake jedrilice na kojima će kroz kratke i dinamične regate svi imati priliku pokazati svoja jedriličarska znanja i vještine – rekao je Teo Piasevoli iz šibenskog JK Val.
Ovo je trenutno najbrže rastući koncept jedrenja u svijetu, a razlog je smanjenje logističkih troškova tako što organizator osigurava jedrilice i sve što je potrebno za održavanje jedriličarskog natjecanja. Cilj svjetske organizacije Sailing Champions League je da najuspješniji klubovi iz pojedinih liga natječu jedni protiv drugih, te na kraju najbolji klub osvaja titulu „Best Sailing Club of the Year“. Prvak i viceprvak D-Marin Hrvatske jedriličarske lige dobivaju pravo nastupa na kvalifikacijama Sailing Champions League.

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI