Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
JEDRA / Sport
Finale Hrvatske jedriličarske lige ovoga vikenda starta u Šibeniku

Finale Hrvatske jedriličarske lige ovoga vikenda starta u Šibeniku

U subotu i nedjelju jedrit će se finalna jedrenja prve sezone D-Marin Croatian Sailing League. Na regatnom polju u Šibenskoj luci susrest će se 8 posada koje su prošle kvalifikacijski niz od dvije regate ove zime i proljeća.

Nakon kvalifikacija formirane su dvije skupine, zlatna i srebrena i ostat će nepromijenjene za cijelo vrijeme treće trećine, takozvanog Grand Finala.
Riječ je o prvom ligaškom natjecanju u jedrenju u Hrvatskoj namijenjenom klupskim posadama. Na njemu sudjeluje osam ekipa koje su prihvatile obavezu nastupa na sve tri planirane regate. Osim prijelaznog pehara pobjednicima, koje ćemo saznati u nedjelju, dvije prvoplasirane posade dobivaju mogućnost nastupa u kvalifikacijama World Sailing Champions league za 2018. godinu.
U Srebrenoj skupini u subotu će jedriti ekipe JK Medveščak iz Zagreba, JK Primošten, YC Zlarin i JK Tijat iz Vodica, a četiri posade koje su formirale Zlatnu skupinu su članovi YC Kornati iz Murtera, JK Split, JK Val iz Šibenika i JK Čavle.
– Imamo velike ambicije i s obzirom da smo osvojili prvu regatu pokušat ćemo osvojiti i naslov. Imat ćemo jednu promjenu u sastavu posade. Marin Desabota je prije desetak dana slomio ruku, pa će ga zamijeniti Marko Smolić. Nadamo se da ćemo dominirati u Platuima jer smo na njima dugo jedrili i dosta dobro ih poznajemo, dok smo u J70 relativno novi i unatoč tehnički dobro odrađenim manevrima još nismo svladali jedrenje s genakerom na potrebnoj razini – rekao je Teo Piasevoli iz JK Val.
Po najavama iz Wave Sailing Centera, a na osnovu povratnih informacija od sudionika Lige, razmišlja se o početku novog ciklusa već u jesen.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI