Neovisni novinarski portal
3.10.2022.

Post Tagged with: "Filozofski fakultet"

Događaji na Sveučilištu u Zagrebu iz travnja 2017. – rektorovo zaustavljanje provedbe demokratski izglasanih zaključaka Filozofskog fakulteta vezanih uz izbor dekana i predstavnika Fakulteta u Senatu – primoravaju nas da upozorimo: na Sveučilištu u Zagrebu ugrožena je akademska samouprava. Time se ugrožava i sama bit sveučilišta.

Tito je klince oblačio u pionire, što je bila debilana svoje vrste, ali ovi ih ( za betlehemsku štafetu ) oblače u ozbiljne uniforme, maskirne, vojničke…

Nema mira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Velika očekivanja, od današnje sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu, razbila su se o kordon interventne policije i službeno očitovanje Senata te krizu na Filozofskom dovelo do moguće blokade o kojoj će se večeras odlučivati na Plenumu.

Izražavamo duboku zabrinutost zbog stalnih pritisaka na Filozofski fakultet u Zagrebu, pritisaka koji ugrožavaju osnovne akademske slobode, slobodu istraživanja i misli, sudjelovanje u demokratskom upravljanju institucijom te osobito sekularnost sveučilišta.

Filozofski je njihov! i očekuju kako će tako i ostati. Umorni od višemjesečne krize upravljanja, protustatutarnih i nezakonitih odluka, koje su demokratsko upravljanje ustanovom pretvorili u institucionalno nasilje i samovolju pojedinaca, članovi Vijeća Filozofskog fakulteta odlučili su “stvar istjerati do kraja”.Natpolovičnom većinom izglasali su smjenu v.d. dekana Željka Holjevca.

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić razriješen je dužnosti. Za njegovu smjenu glasalo je 55 članova, dvoje je bilo protiv a pet suzdržano.

Ne postoji pravna osnova postupanja prema kojem bi se prof. dr. Vlatku Previšiću nastavio radni odnos nakon isteka akademske godine 2015/2016., u kojoj on navršava 70 godina života.

Jučerašnji brutalni Facebook status budućeg saborskog zastupnika Željka Glasnovića o prosvjedima na Filozofskom fakultetu u Zagrebu izazvao je svu salvu kritika. Na istoj se društvenoj mreži sinoć pojavio i komentar Dražena Bregleca, oca dobitnice Rektorove nagrade na Filozofskom fakultetu i nekadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu prometa, koji prenosimo u cijelosti.

Dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta dr. Vlatko Previšić zaključao je zgradu fakulteta braneći je od studenata i profesora koji su se s njima pobunili protiv terora i samovolje Previšića, potpomognutog rektorom Damirom Borasom, i odlučnog provesti ideju udruživanja Teološkog i Filozofskog fakulteta. Uprkos studentima i profesorima koji su premoćnom većinom digli glas protiv klerikalizacije Sveučilišta…

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu preko svoje FB stranice odgovorili su na skandalozni napad saborskog zastupnika Željka Glasnovića koji je preko iste mreže pozvao da se na njih nasrne pendrecima i suzavcem.

Umirovljeni general Željko Glasnović, novoizabrani saborski zastupnik, progovorio o pobuni na Filozofiji…