Neovisni novinarski portal
2.5.2024.
Sport / UKRATKO
TB Racing Team

Finale flotnog jedrenja:
TB Racing Team ukupni pobjedik fleet race regate u Šibeniku

TB Racing Team

TB Racing Team

TB Racing Team

Iznenađenja na najvišem postolju nije bilo – prvo mjesto u finalnoj regati flotnog jedrenja, koja je ovog vikenda bila održana u Šibeniku, pobijedila je posada TB Racing Team, predvođena iskusnim jedriličarima Tomislavom Bašićem i Stjepanom Vitaljićem.

Drugo mjesto zauzeli su jedriličari iz Mareus Sailing Teama (Luka Jerčić), a na trećoj je poziciji domaća ekipa iz WSC Sailing Teama (Luka Piasevoli).
– Izuzetno mi je drago što su u Šibeniku ove godine bile odrađene match race regate, a sad i fleet race, što je ljudima možda i interesantnije, budući da na njima mogu sudjelovati i rekreativci. Ovakva natjecanja su vrlo bitna i zbog toga što se stvara baza mladih jedriličara koji skupljaju iskustvo na ovakvim brodocima s četiri člana posade – rekao je Stjepan Vitaljić, naš proslavljeni jedriličar kojega, između ostalog, iduće godine čeka i odlazak na flotnu regatu u Miaimi.
Tomislav Bašić, koji je kao i Vitaljić, od kasnih devedesetih ispisivao povijest hrvatskog jedrenja kao član ACI Match Race Teama, iza sebe ima odličnu godinu, a vrhunac je svakako bilo osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstu u flotnom jedrenju. – Ne mogu se žaliti, dobio sam priliku jedriti u najboljim klasama i ostvario sam dobre rezutlate. Super je što se regate, poput ove u Šibeniku, i dalje održavaju te da klubovi preživljavaju i uporno nastavljaju s organiziranjem ovakvih utrka. Moram istaknuti da su brodovi na kojima smo jedrili u Šibeniku zbilja u odličnom stanju – izjavio je Bašić.
Finale fleet racea u Šibeniku

Finale fleet racea u Šibeniku

Na finalu WSC Fleet Racea bila je i mlada posada iz Kostrene. Frane Grego i Joško Galović početnici su u flotnom i match race jedrenju, no iza njih je već nekoliko nastupa na europskim i svjetskim prvenstvima u klasama optimist i laser. – Od lani su nas počeli zanimati krstaši, a prije mjesec dana smo okupili posadu te smo došli provjeriti u Šibenik kako će nam to ići. Odradili smo nekoliko treninga, odvozili regatu i iduće godine ćemo nastaviti. Inače nas više zanima match race od flotnog jedrenja – rekli su Grego i Galović.
Finalna fleet race regata održana je u organizaciji Wave Sailing Centra i JK Vala, a sponzor glavne nagrade bio je Adria Libar Yacht Training Center.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI