Neovisni novinarski portal
21.6.2021.

Post Tagged with: "Mate Škugor"

Stoga, ukratko, hvala Mati Škugoru i Žednom uhu.

Zanimljivo, Šibenik su odabrali i zato jer su doznali kako su njegovi stanovnici dali veliki doprinos u borbi protiv fašista.

-Prvi put u 17 godina festivala ovoljetno izdanje seli se na jug, u predivnu Dalmaciju, točnije na rt i plažu Martinska. Od 18. do 21. srpnja 2019. opuštanje uz sunce i more te najbolje od domaćeg i međunarodnog reggaea, duba, drum and bassa, junglea, ska i punka čeka vas u Martinskoj! – veli Vedran Meniga iz Udruge Seasplash – organizacije nezavisne kulture.

Od kad se počeo baviti glazbom, davne 1971. godine, pa do dolaska u Šibenik, trebalo mu je 47 godina.

Razgovor s prvim čovjekom SuperUho Festivala u Primoštenu.

SuperUho festival ipak nije upitan, tvrdi promotor Mate Škugor.

Jučerašnja vijest da SuperUho festival odlazi iz Šibenika, sol je na kulturološku ranu ‘grada festivala’.

Nakon Terranea, Šibenik je ostao bez još jednog prepoznatljivog i bitnog festivala.

Razgovor s čelnim čovjekom SuperUho festivala u Šibeniku, koji je prošlog tjedna na tvrđavi sv. Mihovila ugostio velika domaća i strana alternativna glazbena imena.

Na području bivšeg TEF-a i plaže Banj ostaju kamp, dnevni sadržaji i ranojutarnji program.

‘Kroz SuperUho festival, uvjerili kako je upravo kultura ta koja je sposobna promjeniti društvo i dati mu nove perspektive, pa je tako Šibenik, do jučer zaboravljeni grad, postao mjesto o kojem se danas priča kao o mjestu sretnog života i svijetle budućnost’, kaže promotor Mate Škugor.

Imaju singl, imaju prvo mjesto na čuvenoj radijskoj top-ljestvici, imaju album pred izlaskom. Imaju i namjeru šibenskoj rock sceni vratiti ‘psihodelični ugled’ kakav je imala u prijeratnim godinama.