Neovisni novinarski portal
7.5.2021.

Post Tagged with: "lokalni izbori"

Marko Vučetić (44) doktor humanističkih znanosti, profesor na Filozofskom fakultetu u Zadru, s iskustvom jednog zastupničkog mandata u Hrvatskom saboru (2016.- 2020.), izlazi na lokalne izbore 16. svibnja kao nezavisni […]

Pred svake izbore razmišljam o tzv. prirodnom stanju ili životu bez države. Država nije stvar prirode, ona nam, samom činjenicom što smo ljudska bića, ne pripada. Opravdano je, čak i […]

Država nije veća od građana. Domovina nije veća od čovjeka. Od svakog pojedinog čovjeka veći je jedino drugi čovjek, i to svaki čovjek. Ova spoznaja nam omogućava da drugi ljudi […]

Političke platforme “Možemo!” i Zagreb je NAŠ, zaključile su razgovore sa SDP-om o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u svibnju 2021. i odlučile se za samostalan izlazak na izbore, bez […]

Zagreb će nastaviti voditi Milan Bandić, Split HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, Osijek kandidat grupe birača Ivan Vrkić, dok će Rijeku u predstojećem manadatu i dalje voditi Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS).

– Ostvarili smo najbolje rezultate u zadnjih 17 godina. U prvom krugu smo osvojili gradove Skradin i Drniš te sedam općina.

Posljednji dan kampanje za lokalne izbore šibenski HNS je iskoristio kako bi podsjetio na projekte iz svog programa te predstavio sve kandidate sa liste za Gradsko vijeće Šibenika.

-Zahtjevati ćemo promjene kojima će biti cilj novi način poimanja politike: da se manja vlada, a više služi narodu te da se teži razvoju bolje budućnosti.

Na županijskoj razini koalicija SDP-HNS-HSS-HSU je detektirajući demografske probleme u svoj izborni program uvrstila 5 mjera za mlade među kojima su veća izdvajanja za osnovno školstvo, prijevoz učenika i studentske stipendije.

Iris Ukić Kotarac kandidatkinja je za gradonačelnicu grada Šibenika Nezavisne lista Stipe Petrina, Šibenskog građanskog foruma, Udruge mladih “Za Šibenik’” i Glazbene udruge mladih “NULA pozitivna”. Kandidati za njene zamjenike su Branko Kronja i Tomislav Travčić.

Na ovim izborima ima jako puno prisiljenih kandidata pa i nekih nekorektnih političkih poteza. Dugogodišnje saveznike i partnere u politici se nabija nogom, pojedini stranački čelnici ostavljaju svoje gradske organizacije na brisanom prostoru, a sebe lagano krcaju u komfor koalicije.

Osim rješavanja velikih prometnih gužvi na tom mjestu pogotovo tijekom ljeta, kružnim tokom bi se omogućilo i prometovanje iz pravca Meteriza i Šubićevca prema Njivicama.