Neovisni novinarski portal
4.8.2021.

Post Tagged with: "Emilio Menđušić"

Labud Ryan slomljenog krila koji je jutros uhvaćen na šibenskoj rivi uspješno je operiran i pušten je na ‘kućnu njegu’ na jezero Mala Solina u Zablaću.

Labud slomljenog krila koji je danima plivao kod Mula Krke u Šibeniku jutros je uhvaćen i prevezen na operaciju.

Pred šibenskom rivom već danima pliva ranjeni labud. Komunalno redarstvo Grada Šibenika pokrenulo je akciju spašavanja.

– Hoće li se uspjeti oporaviti, stati na noge, te nastaviti život nakon što ga othranimo.. ne znam – kaže Emilio Menđušić.

Nesretnu pticu slomljena krila pronašli su svojoj redovitoj ophodnji čuvari prirode Javne Ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima Šibensko – kninske županije Hrvoje Zekanović i Marko Plenča Mudrić.

Nakon oporavka i pomnih priprema danas je na slobodu pušten suri orao koji se skoro dva mjeseca oporavljao u Sokolarskom centru u Dubravi kraj Šibenika.

U svom odgovoru na pitanje Trisa što se odjednom promijenilo kad nakon 25 godina rada Sokolarskog centra naprasno traže premiještanje jedne ptice, Ministarstvo zaštite okoliša navodi kako smatraju da se u Zaprešiću ptice mogu bolje oporaviti i steći letnu kondiciju u svrhu povratka u prirodu.

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode naprasno je zapovijedilo Sokolarskom centru iz Dubrave kraj Šibenika da u centru AWAP u Zaprešić proslijedi dva sura orla koji na liječenju i rehabilitaciji ovdje borave od kolovoza. Sokolarski centar odbija postupiti po zapovijedi jer bi premještaj za jednu od ptica mogao…

Trogodišnji mužjak umalo se na Lokrumu udavio zbog prevelikog zalogaja. U Sokolarskom centru u šibenskoj Dubravi odbrojava dane po puštanja na slobodu.

Voditelj Sokolarskog centra u Dubravi Emilio Menđušić pregledao je pticu i utvrdio da se radi o staroj, srasloj rani koju više nije moguće operirati. Zbog ozljede labud više nikad neće moći poletjeti, ali ukoliko ga mještani budu čuvali moći će u Jadrtovcu sasvim lijepo proživjeti svoj životni vijek

ORaH Mirele Holy dobio je svoj ogranak i u Šibeniku. Na osnivačkoj skupštini u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku za povjerenika je izabran Emilio Menđušić. U foajeu kazališta okupilo se nekoliko desetaka članova ORaH-a, simpatizera i zainteresiranih Šibenčana, kojima su se obratili…

Mladi mužjak sove ušare upucan je sačmaricom u okolici Splita.