Neovisni novinarski portal
24.6.2021.

Post Tagged with: "Josip Zanze"

Vodička Udruga antifašističkih boraca i antifašista u povodu 75. godišnjice oslobođenja grada od fašizma, 1.studenoga, položit će uoči blagdana Svih svetih vijence i cvijeće na spomen kosturnicu na gradskom groblju […]

Jeste li čuli da postoji negdje arheološka plaža? Ne ? E, pa postoji. U Murteru. Prva u Hrvatskoj. Murterini kažu, to je tamo gdje je prapočelo Murtera. Nalazi se na […]

‘Kakvi smo samo sretnici bili kad su naši prijatelji smjestili u ovaj raj?’

‘Rediviva Kurnata: Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u Nacionalnom parku Kornati’ projekt je koji će većinom biti financiran EU novcem.

Uoči proslave 37. rođendana Nacionalnog parka Kornati stiže jedna izvrsna vijest – EU će financirati projekt Rediviva Kurnata: Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u Nacionalnom parku Kornati.

NP Kornati akvatorij jedinstvene prirodne ljepote, biserni niz otoka od kamena i soli, ovisi o proračunskom tutorstvu, a ima sve uvjete za samoodrživost…

Javna ustanova Nacionalni park Kornati na današnjoj konferenciji za novinare pohvalila se prestižnim međunarodnim priznanjem Europski certifikat o održivom turizmu ili European Charter for Sustainable Tourism.

– Bez antifašizma Europa nije Europa, a Hrvatska, bez njega, ne bi bila Hrvatska – poručuje Zanze i poziva Vodičane, Šibenčane i druge da se ne srame, već da slave ulogu svojih starih u slavnoj hrvatskoj atifašističkoj epizodi iz Drugog svjetskog rata.

U Tisnom je danas potpisan ugovor o uređenju prezentacijskog centra nacionalnih parkova i parkova prirode kojeg će smjestiti u stari društveni dom u Betini.

A za to krive nestručno političko kadroviranje vodičke gradonačelnice.

Udruga anifašističkih boraca i antifašista Grada Vodica čestitala je građanima Šibensko-kninske županije 70. obljetnicu oslobođenja od fašizma u II sv. ratu i pozvala ‘sve građane kojima je na srcu antifašistička borba hrvatskog naroda u svim ratovima 20. stoljeća’ da dođu u Vodice u petak, 31. listopada u 18 sati gdje će u Gradskoj vijećnici biti otvorena izložba ‘Vodice u II svjetskom ratu 1941. – 1944.’.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Vodica ne miri se s podizanjem i najavljenim otkrivanjem Spomenika žrtvama jugoslavenskog komunizma na rivi u Vodicama.