Neovisni novinarski portal
25.9.2021.

Post Tagged with: "Dan pobjede i domovinske zahvalnosti"

Čestitamo državni praznik časnim braniteljima i poštenim građankama i građanima Hrvatske. 

Za trajanja središnje proslave Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu je prilično mirno – u Kninu je oko podne bilo osam tisuća ljudi, a policija je zabilježila tek dva prekršaja.

U Kninu je jutros održan središnji dio proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Hrvatska danas slavi jedan od svojih najvećih blagdana, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 22. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja.

Knin se užurbano mete, pere, glanca, šminka… za sutrašnju 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja. Vlada RH će danas u 14 sati ovdje održati svoju sjednicu, s prigodnim dnevnim redom, jer kako kažu, sjednicama u Vukovaru, Sisku i Kninu ‘poslala je poruku kako je tim krajevima potrebno dati posebnu pozornost i pomoći u rješavanju gospodarskih, socijalnih, razvojnih i infrastrukturnih pitanja’. Čini se prekasno – Knin je pogodio egzodus razmjeran ratnom.

Nakon službenog dijela proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 21. obljetnice Oluje atmosfera se u Kninu polako mijenja. Na mnogim mjestima u gradu slavlje se pretvara u nered i dernek.

Bivša kninska gradonačelnica i bivša saborska zastupnica Josipa Rimac neće zajedno s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović govoriti na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza u Kninu.

Još je teže procjeniti koliko će porezne obveznike, tj. nas koštati sutrašnja glomazna manifestacija u Kninu, koja će, čini se, biti redizajnirana i za neke ekonomski i politički isplativija inačica sličnih prijašnjih zbivanja u Čavoglavama.