Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
HRVATSKA
Ilustracija (foto: Facebook)

Prenosimo čestitke Kolinde G.K. (51) i Andreja P. (49), te ne čestitamo mutikašama, lopovima, lažnim domoljubima i ostalom šljamu koji i dalje srozava Hrvatsku

Ilustracija (foto: Facebook)

Predsjednica države Hrvatske Kolinda G.K. (51)  te predsjednik Vlade RH Andrej P. (49) poslali su, kao i obično, dan prije praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja svoje tzv. čestitke. Pritom je Plenkovićeva nešto dulja od Grabar Kitarovićkine.  Najprije prenosimo ovu dužu, uz neke naše dodatke.

Slaveći Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, Hrvatska s ponosom obilježava 24. godišnjicu veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja. Tog je 5. kolovoza 1995. u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske vraćen najveći dio okupiranih hrvatskih teritorija, što je donijelo slobodu i mir domovini. – počinje Plenkovićev sastavak.

Točno je to, većina u Hrvatskoj je osjetila nezaboravno olakšanje tih kolovoških dana, kako oni koji su tada bili u maskirnim uniformama, tako i oni koji su vijest o oslobođenju dočekali na plaži, u inozemstvu na državnoj plaći ili negdje drugdje. Duge godine okupacije, stradanja, tjeskobe, ograničenog kretanja u vlastitoj državi, tuge zbog žrtava, rušenja, proganjanja, mraka rata, poraza čovječnosti i razuma, divljaštva četničkih agresora… Umjesto u radosti, mladenački dani oteti, provedeni na bojišnici, s puškama i bombama i granatama. Žrtve i ranjavanja. Očaj obitelji poginulih branitelja. Patnja prognanika. Istodobno, dok mnogi od nas čuče na crtama obrane, događa se nepravda i grabež lešinara, ratno profiterstvo, odvratna pljačka zajedničkih dobara, tzv. privatizacija, tajna trgovina s okupatorima i slične gnjusobe.

Ilustracija (foto: Facebook)

Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske. Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine – veli nadalje Plenković.

Požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja – doista, bez nje ne bi Plenković danas slao ovu čestitku. Nadalje, klasična HDZ-ova floskula održavničkoj mudrosti prvog hrvatskog predsjednika drži vodu kao i šuplji lonacRezultate te mudrosti vidimo danas, 2019. godine, 24 godine poslije, kada više stotina tisuća naših sunarodnjaka Dan zahvalnosti obilježava u Irskoj, Njemačkoj, Švedskoj, a domovina i njezine vrednote i strateški reusursi se i dalje bezočno, kukavički i podanički rasprodaju i rastaču, najčešće valjda zbog bijednih provizijica, najmizernijih privatnih interesa političkih grupacija i s njima uvezanih. A treba spomenuti i prešutnu dozvolu kokošarima i banditima koji su nakon oslobođenja države neometano krstarili i krali oslobođenim teritorijem, te nekažnjavanje ubojica nedužnih civila, čime su bacili sjenu na žrtve: 174 poginulih, 1.100 ranjenih (teže 572 i lakše 528) vojnika, 3 zarobljena i 15 nestalih hrvatskih branitelja u akciji Oluja.

Ilustracija (foto: Facebook)

Oluji hrvatsko je vodstvo, uz pomoć Ujedinjenih naroda, osiguralo i mirnu reintegraciju Vukovara i cijelog hrvatskog Podunavlja, čime je 1998. konačno ostvarena cjelovitost hrvatskog državnog teritorija. Tisuće prognanih vratili su se svojim domovima, a trajni je mir omogućio postupnu obnovu, revitalizaciju i izgradnju zemlje. Danas u uređenoj Hrvatskoj, koja će u prvoj polovici 2020. godine predsjedati Europskom unijom, s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se svakoga života i svake žrtve utkane za slobodu Hrvatske koji su trajni podsjetnik i putokaz u izgradnji još uređenijeg i naprednijeg društva – nastavlja Plenković.

O čemu taj čovjek priča? O kakvoj obnovi, revitalizalizaciji i izgradnji zemlje on govori? Gdje god se okreneš, sve govori suprotno. Uništena industrija, poljoprivreda, raseljeno stanovništvo, srozavanje obrazovnog i zdravstvenog sustava, zapuštene austrougarske pruge, trulo brodovlje… Istodobno, bezumno i primitivno eksploatiranje jedinog što je preostalo, prirodnih i krajobraznih blaga i vrednota. Devastacija priobalja, oranica, prepuštanje države naftnim megakompanijama… tko bi sve nabrojio.

Kao odgovorna Vlada čuvamo dignitet naših branitelja i nastavit ćemo predano raditi na poboljšanju njihova položaja u društvu, kao i na nastavku modernizacije Hrvatske vojske i policije, koje su jamstvo sigurnosti hrvatske države i njezinih stanovnika. Vođeni domoljubljem i vrijednostima Domovinskog rata, kao trajnom inspiracijom, odlučno radimo na reformama kako bismo izgradili zrelu, demokratsku, socijalno osjetljivu, gospodarski snažnu i konkurentnu Hrvatsku, koja je dostojna žrtve utkane u temelje njezine državnosti – veli nadalje predsjednik Vlade RH.

Vođeni domoljubljem… odlučno radimo na reformama kako bismo izgradili zrelu, demokratsku, socijalno osjetljivu, gospodarski snažnu i konkurentnu Hrvatsku…

Što reći na ove rečenice.

Najbolje ništa.

Ilustracija (foto: Facebook)

-U ime Vlade i osobno, hrabrim hrvatskim braniteljima čestitam njihov dan, a svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i diljem svijeta i svim našim sugrađanima želim sretan Dan pobjede i domovinske zahvalnosti! – završava Plenković čestitku.

Zahvaljujemo.

A predsjednica države? Što ona kaže? Ona govori o nekakvim snovima, dosanjavanjima i sugerira da se ne umorimo od domoljublja.

-Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani diljem domovine i svijeta, od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja! Pobjedom u „Oluji“ dosanjali smo svoj povijesni san slobodne i neovisne Hrvatske i postali punopravni članovi međunarodne zajednice. Budimo uvijek neumorni u domoljublju! Izgrađujmo našu lijepu domovinu u zajedništvu, solidarnosti i poštovanju jednih prema drugima, da iz dana u dan bude naprednija i pravednija, onakva kakvom su je sanjali prethodni naraštaji i kakvom su je željeli naši branitelji. Neka nam živi naša voljena domovina Hrvatska! –  veli Kolinda G.K. u svojoj čestitci.

Ovo je taman da se čovjek uštipne za obraz i provjeri je li možda… sanja.

Te da svima nama uistinu poželi sreću.

Trebat će nam, s ovakvim domoljubima na vlasti, koji nas i dalje vode u suprotnom smjeru od onoga kojega spominju u čestitkama, 24 godine nakon 174 poginulih, 1.100 ranjenih (teže 572 i lakše 528) vojnika, 3 zarobljena i 15 nestalih hrvatskih branitelja, te brojnih nedužnih srpskih civila stradalih u akciji Oluja.

Čestitamo državni praznik časnim braniteljima i poštenim građankama i građanima Hrvatske.

Odmorite se na produženom vikendu, proveselite se s rodbinom i prijateljima, zaboravite na navedene opačine i nepravde.

A ostalima… mutikašama, lopovima, lažnim domoljubima i ostalom šljamu koji i dalje srozavaju Hrvatsku ne čestitamo.

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI