Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
brda i planine / vijesti iz drniša
Krka Trophy: Biciklistički Juriš na Drniš, Prominska patrola, Harambašin bijeg i Promina AM (all mountain)

Krka Trophy:
Biciklistički Juriš na Drniš, Prominska patrola, Harambašin bijeg i Promina AM (all mountain)

Krka Trophy, zove se biciklistička utrka koja se 30. rujna događa na planini Promini i okolici Drniša. Zapravo se radi o četiri različite utrke sa zanimljivim nazivima: Juriš na Drniš, Prominska patrola, Harambašin bijeg i Promina AM (all mountain).

. U cilju uživanja u prirodi, prekrasnim vidikovcima i mističnoj planini Promini, organiziran je Krka Trophy, biciklistički maraton zabavan za voziti, koji će se održati u nedjelju, 30. rujna u Drnišu na četirima rutama, različitih dužina, prilagođenih i rekreativcima i profesionalnim biciklistima. Bicikliranje nije samo ekološki prihvatljiva metoda prijevoza, nego i zdrava i zabavna sportska aktivnost, pa je kao takvu promovira i Krka Trophy. Utrku organizira isti tim koji je zadužen i za Mitas 4 Islands – etapnu brdsko-biciklističku utrku na našim četirima kvarnerskim otocima. Start i cilj svih četiriju utrka – Juriš na Drniš, Prominska patrola, Harambašin bijeg i Promina AM (all mountain) – jest u Drnišu. – veli Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću u Javnoj ustanovi “Nacionalni park Krka”.

Zainteresitrani za pedaliranje mogu se prijaviti na sljedećoj poveznici: https://krka-trophy.hr/pocetna/registracija/.

Kretanje uz pomoć bicikla (foto NP Krka)

– Prilikom prijave potrebno je odabrati stazu koju ćete voziti. U tome će vam pomoći Maša, Stipe, Zvone, Joke i Marin. Riječ je o vozačima različitog profila, s različitim vizijama bicikliranja, čiji će vam opisi olakšati odabir staze i utrke – napominje K. Župan. 

Sve počinje u subotu, 29. rujna na glavnom drniškom trgu, Poljani, a organizatori su pripremili program prije utrke koji uključuje i Trail ride, vođenu biciklističku turu po drniškoj okolici. Vožnju će voditi iskusan biciklist a bit će prilagođena i najsporijem vozaču. Vožnja će trajati do tri sata i besplatna je za sve sudionike. U dogovoru s partnerima, omogućena je i testna vožnja određenih modela bicikala. Istog dana održat će se i MAD race, utrka zabavnog karaktera.

-Maraton Krka Trophy prati i Bike Expo na prostoru na Poljani, na kojem će partneri utrke moći predstaviti svoje proizvode i usluge. U sklopu Bike Expo Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ prezentirat će novih 470 kilometara biciklističkih ruta kroz Park. Svi sudionici dobit će i jednokratan vaučer za posjet Nacionalnom parku „Krka“, koji mogu iskoristiti od petka, 28. rujna do utorka, 2. listopada. Bit će to prilika da razgledaju prekrasnu prirodnu i kulturnopovijesnu baštinu Nacionalnog parka, ali i da se okušaju na MTB, road ili trail rutama kroz Park ili pak prošetaju brojnim poučno-pješačkim stazama – dodaje Krešimir Šakić,  ravnetelj NP Krka.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI