Zatonsko ljeto završava večeras, 31. kolovoza, prvom Pidočijadom.
Pidoča, dagnja, mušula… Kako god je nazivali, ta je školjka gastronomski simbol dijela Dalmacije gdje rijeka Krka dodiruje more. Upravo taj položaj, na utoku rijeke Krke u more, Prukljanski kanal čini idealnom mješavinom slatke i slane vode, a time i zlatnim rudnikom za ovu skromnu, ali neodoljivu spizu.
Organizatori Zatonskog ljeta zato su odlučili ovu sezonu završiti prvog Pidočijadom, potpuno novim gastronomskim događanjem kojemu je cilj promicati bogatstvo našeg podmorja i zaokružiti ljetni šušur na najbolji mogući način – na lešo, na lati, na buzaru ili u rižotu.
Pidočijada počinje danas, 31. kolovoza, u 18 sati na zatonskoj rivi, a moći ćete kušati pidoče iz uzgajališta Ćoran i Sea Shell. Porcije pidoča bit će besplatne, no možete ostaviti i proizvoljne donacije, koje će poslužiti za obnovu zatonskog igrališta.