Neovisni novinarski portal
13.7.2024.
požari
Županija isplatila pomoć vlasnicima objekata oštećenih u srpanjskom požaru na području Zatona, Rasline i Vodica

Županija isplatila pomoć vlasnicima objekata oštećenih u srpanjskom požaru na području Zatona, Rasline i Vodica

Šibensko-kninska županija isplatila je novčanu pomoć vlasnicima objekata oštećenih u katastrofalnom požaru koji je u srpnju prošle godine pogodio područje Zatona, Rasline i Vodica. Štete su se mogle prijaviti na Javni poziv raspisan u studenome.

Za ovu namjenu županija je osigurala pola milijuna kuna, a pomoć je odobrena svima koji su prijavili štete na građevinskim objektima, i koje su u propisanom roku uvedene u Registar šteta sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju poljedica prirodnih nepogoda.

Za 13 oštećenih objekata dodijeljena je pomoć u iznosima od 119,45 eura do 7.186,63 eura, a ukupno je isplaćeno 28.926,34 eura pomoći, odnosno 217.945,48 kuna.

Dodijeljena je i jednokratna pomoć vlasnicima i suvlansicima građevinskih objekata uništenih ili oštećenih u požaru, a u cilju ublažavanja i djelomičnog uklanjanja posljedica požara. Za jednokratne pomoći prijaviteljima je odobreno 15 posto konačno potvrđene štete na građevinskim objektima.

Za jedinice lokalne samouprave na čijim područjima su štete nastale, a riječ je o gradovima Šibeniku i Vodicama, sredstva za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica požara odobrila je Vlada RH.

Iz državnog proračuna je tako, odobreno 52.490,57 kuna ( ili 6.966,70 eura ) za štete na građevinama na području Zatona i Rasline, a 13.451,90 kuna ( ili 1.785,37 eura ) za štete prouzročene poljoprivredi na području Grada Vodice.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI