Neovisni novinarski portal
29.7.2021.
Sport
Draženov 52. rođendan: ‘Uvijek je svoj grad nosio sa sobom’

Draženov 52. rođendan:
‘Uvijek je svoj grad nosio sa sobom’

Nakon što su jučer postavljene table s Draženovim likom na ulazima u Šibenik, danas je (opet) otvorena i Spomen-soba.

spomen-soba-drazen-petrovic1

(Foto: Hrvoslav Pavić)

Šteta je što se Spomen-soba, u Draženovom stanu na Baldekinu, otvara sam prigodno, iako je prostor potpuno uređen prije nekoliko godina. Biserka Petrović, Draženova majka, kaže da cijeloga ljeta zainteresiranima otvaraju vrata, no radi se o malom stanu koji ne može odjednom primiti puno ljudi.
– Ideja o Spomen-sobi javila mi se kad sam vidjela koliki broj posjeta ima muzej u Zagrebu. Htjela sam prikazati odakle je sve krenulo, odakle je Dražen krenuo u svijet košarke – kaže mama Petrović, koja se u stan u Preradovićevoj 3 uselila kad je bila u drugom stanju s Draženom.  – Dražen je u Netsima uzeo dres s brojem tri baš zbog ove ulice. On je svoj grad uvijek nosio sa sobom.
(Foto: Hrvoslav Pavić)

(Foto: Hrvoslav Pavić)

– On je ujutro išao na trening prije škole, ja sam ga čekala s doručkom, i onda je tek krenuo u školu. A nikad nije zakasnio, niti mu je ijedna ocjena ikad bila poklonjena. To je bitnija poruka djeci nego sve Draženove medalje – rekla je danas Biserka Petrović u svom šibenskom stanu koji je danas bio otvoren za posjetitelje.
Draženova dječačka soba ostala je nepromijenjena. Njegov krevet, ormar, gitara i slike iz djetinjstva netaknuti stoje onako kako ih je on ostavio. Jučer, na njegov 52. rođendan, postavljene su table s njegovim likom na ulazima u grad, koje s novouređenim trgom, spomenikom i igralištem kompletira šibensku priču o Draženu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI