Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
SCENA
Off festival 1. večerFoto:J.Krnić

Prvi dan OFF festivala:
Porcija jazza i bluesa kontra prijetećim oblacima (fotogalerija)

Off festival 1. večerFoto:J.Krnić

Sinoć je započeo jubilarni 10. OFF jazz&blues festival u Šibeniku.

Off festival 1. večer Foto:J.Krnić

Tamara Obrovac sinoć na OFF-u (Foto: TRIS/Jozica Krnić)

U meteorološki najnestabilnijem prvom danu OFF-a u njegovoj desetogodišnjoj povijesti, sve je ipak prošlo bez kapi kiše, koja je ipak pala oko tri ujutro, ne uspijevši pokvariti prvi nastup Tamare Obrovac na šibenskoj smotri jazza i bluesa.ž
Tamara je na pozonicu OFF-a istrčala predvodeći poprilično jaku postavu; Matija Dedić sjedio je za klavirom, Krunoslav Levačić za bubnjevima, a kontrabas je svirao Zvonimir Šestak. Bio je nastup za glazbene sladokusce, koji cijene improvizaciju barem jednako kao i uigranost benda. Tamara Obrovac nije ziheraški osmislila svoj prvi nastup na OFF-u, bio je to hrabar istup pred publiku, koja je tijekom deset godina festivala naučila prepoznati i cijeniti izvanserijske glazbenike.
Takav je Mike Sponza, talijanski bluzer i stari prijatelj OFF festivala, koji je jučer nastupio u punom sastavu, s klasičnom bendovskom postavom pojačanom brass sekcijom. Suvremeno viđenje bluesa Mike Sponze treslo je prozore u pokrajnjim uličicama do dva ujutro, taman do pred kišu.
Tristotinjak posjetitelja sinoćnjeg prvog dana OFF-a dobilo je novu kvalitetnu porciju jazza i bluesa, a vjerujemo da su danas spremni za šamanski world music u izvedbi grupe Kries. Koncert počinje večeras u 22 sata, a predgrupa Kriesu je riječki gitarist Charlie Jurković.
Fotogalerija Jozice Krnić:
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI