Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
Sport
Roko Copić

Roko Copić, član JK ‘Val’, pobjednik regate optimista u Splitu

Roko Copić

U Splitu je JK Mornar od 8. do 11. svibnja bio domaćin jednoj od kriterijskih regata s koeficijentom 1.6 za klasu optimist.

Rokpo Copić

Rokpo Copić

Prijavilo se 145 najboljih optimistaša na Jadranu a šibenski JK Val je u ukupnoj brojci sudjelovao sa svoja četiri najbolja predstavnika u ovoj klasi. Nažalost, nisu svi bili jednako uspješni, ali uspjeh jednog od njih je dovoljno velik da se u klupskom kombiju slavilo cijelim putem od Splita do Šibenika.

Naime, Roko Copić je pobijedio na ovoj iznimno jakoj regati! Od sedam održanih jedrenja pobijedio je u tri, a još je završavao jedrenja kao 3., 4., 7., a najlošiji rezultat mu je bilo 17. mjesto.

Vrijeme na regatnom polju je bilo šaroliko i jedriličari u vrhu su morali biti svestrani da bi mogli održati kontinuitet dobrih ulazaka u cilj. Prvi dan se jedrilo po maestralu, drugi po vrlo laganom zapadnjaku, a treći dan po jugu od 15 čvorova uz vrlo velike valove.

Ostali valovci završili su regatu na slijedećim mjestima: 60. Hrvoje Svračak, 97. Šimun Vlahov, 116. Mihovil Grčić.

U ovom trenutku još nije objavljena nova rang ljestvica klase optimist, no očekuje se da će nova pozicija mladog Roka biti oko 6. mjesta. S tom pozicijom je osigurao svoje mjesto u reprezentaciji koja će nastupiti na Europskom prvenstvu koje će se održavati u irskom Dun Laoghaireu od 12. do 20. srpnja. Štoviše, ako na idućoj regati s koeficjentom 1.6 napravi još jedan dobar rezultat, moći će računati na mjesto u reprezentativnoj skupini jedriličara koji će jedriti na Svjetskom prvenstvu u San Isidrou u Argentini od 20. do 31. rujna.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI