Neovisni novinarski portal
28.10.2020.
KRONIKA 112
Snimka sukoba zbog kojeg je upravitelj šibenskog zatvora podnio ostavku

Snimka sukoba zbog kojeg je upravitelj šibenskog zatvora podnio ostavku

Na snimci sigurnosne kamere iz hostela ‘Morski rak’ u Tribunju vidi se sukob Bare Grubelića sa 35-godišnjim R.R. s otoka Prvića.

slika

Bare Grubelić, upravitelj Kaznionice i zatvora u Šibeniku, prije četiri je dana podnio Ministarstvu pravosuđa zahtjev za razrješenje, zbog prijave za remećenje javnog reda i mira. Odnosno, zbog sukoba koji se 19. prosinca dogodio u tribunjskom hostelu „Morski rak“, gdje je Grubelić, kako su pisali mediji, verbalno napao vlasnicu hostela, Slovakinju Mariju Kornaj, te fizički nasrnuo na 35-godišnjeg Prvićanina.
Na snimci sigurnosne kamere koju ekskluzivno objavljujemo vidi se sukob Bare Grubelića i 35-godišnjeg R.R. iz Prvić Luke, koji je pristao govoriti za TRIS.

– Žao mi je što mediji posljednjih dana Grubelića dižu u visine, a nas blate. Žrtva postaje kriminalac, a nasilnik zvijezda – objasnio je R.R. svoje razloge istupanja u medije. – Ja sam tu bio slučajna žrtva, on bi napao bilo koga tko bi se zatekao na tom mjestu. Bio je alkoholiziran, prišao mi je s leđa tvrdeći da sam na njegovom posjedu.
– On ima nekakav problem s vlasnicom hostela, koju je verbalno napao, a ja sam u tom trenutku spajao internet na recepciji – kaže R.R., koji tvrdi da ga je Grubelić već ranije, i to ne samo njega, verbalno napao na rođendanskoj proslavi Marije Kornaj. – Je li to primjereno ponašanje jedne službene posobe?! – zapitao se Prvićanin.
Osim snimke koju objavljujemo, vlasnica hostela također je mobitelom snimala cijeli događaj, no naš sugovornik ne zna je li policija zaprimila taj zapis. R.R. nam je potvrdio napise da je svladao Baru Grubelića i 25 minuta ga držao na podu dok nije došla policija. – Prijavio sam ga za fizički napad, no od tada me nitko nije kontaktirao, iako mi je rečeno da će mi se idućeg dana javiti dežurni sudac – ističe R.R., koji tvrdi da je četiri osobe svjedočilo incidentu.
Kaznionica u Šibeniku - upravitelj Bare Grubelić (Foto H. Pavić)

Kaznionica u Šibeniku – upravitelj Bare Grubelić (Foto H. Pavić)

Treći incident

Telefonski smo locirali i Mariju Kornaj u Slovačkoj, koja je također frustrirana dosadašnjim medijskim praćenjem slučaja. – Ispalo je da sam ja nekakva sumnjiva žena koja dolazi u Tribunj vježbati jogu. Ja i moj suprug poslujemo u Tribunju već dvadeset godina, a svake sezone preko svoje turističke agencije dovodemo preko 150 gostiju tjedno – tvrdi vlasnica hostela Morski rak.
– Bare Grubelić nema nikakve veze s vlasništvom hostela, jedino je, zajedno sa mnom i suprugom, 30-postotni vlasnik broda “Dragulj”. Bili smo kumovi i dobri prijatelji sve dok nije počeo piti – tvrdi Maria Kornaj. – Ovo je već treći incident kojega je izazvao, na mojoj je rođendanskoj zabavi, recimo, napao i mog prijatelja iz Slovenije. Zbog svega toga me zbog čega me strah dolaziti u Tribunj, u koji sam došla i prije nego što sam njega poznavala – kaže Kornaj, ističući i da je tražila zabranu prilaska, ali „ne zna što je trenutno s tim zahtjevom“.
Bivši upravitelj Kaznionice i zatvora u Šibeniku, Bare Grubelić, koji je dva dana poslije incidenta podnio zahtjev za razrješenje, do objave ovog teksta nije nam se javljao na pozive. U PU Šibenskoj-kninskoj potvrdili su da su 19. prosinca zaprimili prijavu o narušavanju javnog reda i mira: – Policijski službenici ove Policijske uprave prilikom postupanja po dojavi o narušavanju javnog reda i mira 19. prosinca u Tribunju utvrdili su da je 47-godišnjak osnovano sumnjiv za prekršaj iz zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a daljnjim postupanjem je utvrđeno da je isti osumnjičen i za prekršaj iz Zakon o oružju, zbog ustupanja svog legalnog oružja drugoj osobi. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 47-godišnjak je uz Optužni prijedlog priveden Prekršajnom sudu u Šibeniku – stajalo je u priopćenju glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marice Kosor.
Bare Grubelić, upravitelj Zatvora i kaznionice u Šibeniku (Foto: H. Pavić)

Bare Grubelić, upravitelj Zatvora i kaznionice u Šibeniku (Foto: H. Pavić)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI