Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
plažiranje / POLITIKA
Ilustracija preuređenja plaže Sovlje iz prethodnog projekta

Plažiranje:
Plaža Sovlje – dva tuša, dvije pametne klupe, dva milijuna kuna…

Ilustracija preuređenja plaže Sovlje iz prethodnog projekta

Hrvatski političari se najčešće vole hvaliti nekim uređenjima, rekonstrukcijama i slično, a koje plaćaju građani, te se njima vesele građevinski poduzetnici. U priobalnom pojasu popularna su i uređenja plaža, odnosno razna plažiranja.  Tako i mladi načelnik Općine Tribunj Marko Grubelić koji se na Facebooku pohvalio početkom uređenja plaže u naselju Sovlje. Njegovi prethodnici su je odavno uredili betonom, a sad na red stižu i tuševi i klupe.

– Dobre vijesti za početak godine! Ministarstvo turizma odobrilo nam je 400.000 HRK za ulaganje u plažu Sovlja! Proces javne nabave je u tijeku, a 8.1.2019., dakle za 5 dana, bi trebali znati tko će biti izvođač radova. Naime, tada završava i proces javne nabave. Ukupnim ulaganjem od oko 2 milijuna kuna, uredit će se cijela obalna crta plaže Sovlja, na način da će se dobiti i kamene kaskade (stepenice) u more na više mjesta, te rampa za invalide. Također, postavit će se i dvije nove pametne klupe, te dva nova tuša. Obzirom na porast turističkog smještajnog kapaciteta na području Sovlje, povećanje površine plaže trebalo bi umanjiti gužvu tijekom ljetnih mjeseci. Očekuje se da bi radovi trebali početi tijekom siječnja, a završetak istih očekuje se kroz svibanj – veli M. Grubelić u svojoj veseloj objavi.

Dakle, za dva milijuna kuna bit će tu i dva tuša i dvije klupe.

Dakako, nije loše da se ta sada neugledna plaža uredi, kad to već nje učinjeno desetljećima ranije. No, treba se prisjetiti i kako se istim projektom dičio i Grubelićev prethodnik ex-načelnik Damir Pilipac (HDZ).

I to još prije prije šest godina.

Ilustracija ‘preuređenja’ plaže Sovlje iz prethodnog projekta

– Smatram da će ovakvim uređenjem uvale Sovlja mještani Tribunja, a posebice Sovlje, biti izuzetno zadovoljni. Riječ je o investiciji koja će zasigurno iziskivati velika sredstva i koja će se morati parcijalno rješavati kroz naredno razdoblje  – govorio je Damir Pilipac početkom 2013. godine.

No revnosni HDZ se valjda u svojem ‘parcijalnom rješavanju‘ nije dosjetio postavljanja i dviju pametnih klupa, pa je njihov projekt izmijenjen.

Naime, kako piše Šibenik.in , načelnik Grubelić bio je nezadovoljan prvotnim idejnim rješenjem za uređenje plaže Sovlja te je, kada je preuzeo funkciju načelnika, zatražio od arhitektonskog ureda promjenu projekta.

A kako bi to trebalo izgledati nakon što se utroši 2 milijuna kuna, nacrtano je na ilustracijama ispod ove rečenice.

 

Ilustracija preuređenja plaže Sovlje iz prethodnog projekta

Ilustracija preuređenja plaže Sovlje iz prethodnog projekta

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI