Neovisni novinarski portal
4.8.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Nikola Blažević novi šef kninskog HDZ-a

Nikola Blažević novi šef kninskog HDZ-a

Nikola Blažević, šibensko- kninski dožupan i dojučerašnji povjerenik HDZ-a za Knin, dobio je utakmicu sa stomatologom Robertom Marićem za vodeću poziciju u kninskoj organizaciji HDZ-a. Blažević tako preuzima kninski HDZ nakon 12-godišnje “vladavine” Josipe Rimac…

Bila je to teška i neizvjesna pobjeda, u kojoj je presudilo svega 50-ak glasova ( Blažević je dobio 444, a Marić 390 glasova). Blažević je “staro” lice stranke, bio je kninski gradonačelnik, nakon odlaska Josipe Rimac u pola mandata, a imenovan je i povjerenikom GO HDZ-a nakon izbornog poraza u Kninu i raspuštanja organizacije u listopadu prošle godine. Navodno ga je u izvanredim unutarstranačkim izborima podupirao i šef ŽO HDZ-a Nediljko Dujić…

Marić je, pak, novo lice stranke, iza kojega je, tvrdi se, stajala Josipa Rimac, ali, kako se pokazalo na izborima, i dobar dio kninskog HDZ-a. Tijekom kampanje, Blažević ga je optužio za nefer utakmicu, za pritisak na članove zastrašivanjem i ucjenama, što je Marić odlučno odbio, tvrdeći kako to nije njegov stil i da je sa svojim suparnikom u odličnim odnosima. Hoće li u takvim odnosima biti i nakon izbora, vidjet ćemo. Novom predsjedniku će, sasvim sigurno, trebati i vremena i truda da ga ukupno članstvo prihvati kao prvog među njima, a što mu nije baš polazilo za rukom tijekom njegova povjereničkog staža u kninskom HDZ-u.

Izvanredni izbori održani su i u HDZ-u Tribunja, gdje je kao jedini kandidat izabran bivši načelnik općine Damir Pilipac, i u Pirovcu gdje je potporu članstva, također kao jedini, dobio Stipe Urem, a u Tisnu je Zoran Bokan pobijedio svoga izbornog rivala Guida Frkića.
Primoštenski HDZ-ovci nisu se mogli odlučiti između tri kandidata- Desanke Jurić Matošin, Ivana Sože i Nedjeljka Marinova- nijedan nije dobio natpolovičnu većinu, pa će na izbore ponovo za tjedan ili dva.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI