Neovisni novinarski portal
28.1.2021.
POLITIKA
U iznuđenoj izjavi bio je škrt na riječima (Foto: Tris/H. Pavić)

Mirko Rašković:
Županija mi je bila važnija od predsjednice, u Saboru se priklanjam jačem

U iznuđenoj izjavi bio je škrt na riječima (Foto: Tris/H. Pavić)
Mirko Rašković u zadnjem redu (Foto: Tris/H. Pavić)

Mirko Rašković u zadnjem redu (Foto: Tris/H. Pavić)

Saborski zastupnik izabran na maninskoj listi SDSS-a i šibensko-kninski dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Mirko Rašković nije se danas pojavio na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Umjesto na dogovor oko sastavljanja saborske većine on je otišao na sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije u Šibeniku, gdje se donosio proračun za 2016. godinu.

No, na sjednici Skupštine Raškovića nisu očekivali, pa uz župana Gorana Pauka (HDZ), i njegove zamjenike Tomislava Vrdoljaka (HDZ) i Zorana Smolića (SDSS) nisu  pripremili sjedalicu za zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine. On je stoga zauzeo mjesto u posljednjem redu, uz pročelnike i novinare. S novinarima je nakon sjednice nerado prozborio samo par rečenica.

– Ostajem pri izrečenom. Sve ono što sam ranije dao u javnost, sve što je pročitao predsjedavajući Sabora, ja ostajem pri tome. Imate moju zvaničnu izjavu koju sam dao po izlasku s konzultacija s predsjednicom i pritom ostajem. Do daljenjeg. Za sada sam zamjenik župana Šibensko-kninske županije i danas sam bio tu. Vidjeli ste da smo usvojili proračun i da smo bili kulturni, kao što i jesmo svaki put. Što se tiče prijetnji, sve sam rekao po izlasku od predsjednice,  tko, kada, zašto, kako i gdje. Bio sam na Uskoku i dalje nemam komentara – nevoljko je novinarima rekao Rašković po izlasku iz vijećnice, ne želeći odgovarati na pitanja.
Ipak, na inzistiranje je procijedio još dvije-tri riječi.
– Ne, ne idem danas kod predsjednice. Ispričao sam se. Nisam otišao na konzultacije zbog važne sjednice Županijske skupštine. Ovo mi je danas bilo važnije. Zamjenik sam šibensko-kninskog župana i ta pozicija nije upitna sve dok ne podnesem ostavku, a podnosim je od onog trenutka kad se konstituira  Sabor – rekao je Rašković.
– U Saboru ću biti saborski zastupnik. Onome tko bude imao više prikupljenih glasova i ja ću dati svoj – rekao je odgovarajući na ponovljene upite.
Nakon sjednice nije se zadržavao, a na to da se ne zadržava, kao i da novinarima ne priča previše, pazila je njegova pratnja. Skup je napustio žurno, zajedno sa županom Goranom Paukom, predsjednikom Skupštine i ŽO HDZ-a Nediljkom Dujićem i ostalim dužnosnicima Županije i HDZ-a.

U iznuđenoj izjavi bio je škrt na riječima (Foto: Tris/H. Pavić)

U iznuđenoj izjavi bio je škrt na riječima (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI