Neovisni novinarski portal
13.6.2024.

Post Tagged with: "Mirko Rašković"

Povodom 22. obljetnice VRO Oluje, ali i prekretnice na kojoj se grad nalazi u razdoblju odlaska ‘kninske kraljice’ i dolaska novog, nezavisnog gradonačelnika donosimo razgovor s jednim od  najistaknutijih građana Knina – Dragoljub Čupković bez dlake na jeziku otkriva pozadinu propasti HDZ-a i SDSS-a u Kninu. 

SDSS je u Kninu pao na samo jedan jedini vijećnički mandat. Od osam koliko ih je imao 2005., ili četiri 2013. Na idućim izborima možda ove političke opcije i neće biti u kninskom Gradskom vijeću. Mirko ili Anja, podrška SDSS-u sve je tanja…

Zastupnik srpske nacionalne manjine Mirko Rašković postao je član Bandićeva saborskog kluba koji sada ima 6 članova.

Urušava li se hrvatska vlada, ili se preslagivanjem vladajuće većine, pod patronatom stranke “Milan Bandić sve zna” -spašava? Ako je Bandić treba spasiti, i to pod ruku s Karamarkom, bolje da odmah propadne. Ionako joj je neuspjeh suđen od početka. Samo još Božo Petrov misli kako ova Vlada odlično funkcionira, a čak i izvan naše kuće ćuti se vonj njezinog raspada…

Anja Šimpraga, 28-godišnja magistrica agroekonomije, nova je zamjenica šibensko-kninskog župana iz redova srpske nacionalne manjine. Dan nakon izborne pobjede najavljuje da će, za razliku od svog prethodnika, njegovati otvoreniji pristup.

Na izvanrednim izborima za zamjenika šibensko-kninskog župana iz redova srpske nacionalne manjine, koji će zbog odlaska dosadašnjeg dožupana Mirka Raškovića na nespojivu dužnost biti održani 20. ožujka, po prvi put svog kandidata istaknuti i SDP.

Šibensko-kninska Županijska skupština donijela je u utorak prve ovogodišnje dopune i izmjene svog proračuna, i to zbog održavanja izbora za zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine, nakon što je Mirko Rašković s tog mjesta odstupio radi obnašanja nespojive dužnosti saborskog zastupnika. Novac se za izbore oduzima političkim strankama. Hoće li to ugroziti njihovu neovisnost?

Mirko nije jedini Rašković za kojeg se ne zna može li sigurno prijeći na onu stranu na koju bi želio, niti je Most Bože Petrova jedini kome prijeti pucanje. Preko rijeke Butižnice, u Raškovićima kraj Knina, ima jedan most kojem godinama prijeti urušavanje tako da stanovnici sa strahom preko njega prelaze.

Saborski zastupnik izabran na maninskoj listi SDSS-a i šibensko-kninski dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Mirko Rašković nije se danas pojavio na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Umjesto na dogovor oko sastavljanja saborske većine on je otišao na sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije u Šibeniku, gdje se donosio proračun za 2016. godinu.

Iako po najnovijim anketama SDP stoji bolje nego ranije, za nas je ponavljanje izbora najgori scenarij. Potrošili bi 120 milijuna kuna za nove izbore, ali bez ikakve garancije da se sadašnja situacija ne ponovi – rekao je na konferenciji za novinare SDP-a saborski zastupnik i predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin.

Most se nije uspio dogovoriti ni s Domoljubnom koalicijom ni s koalicijom Hrvatska raste. Sutra će 151 izabrani zastupnik sjesti u parlamentarne klupe, ali možda se neće uspjeti dogovoriti oko svoga novog predsjednika. SDP je spreman podržati prof. Roberta Podolnjaka iz Mosta, no ako to nije prihvatljivo HDZ-u, nije ni Mostu. HDZ je dosad istakao moguću kandidaturu Željka Reinera, a SDP će, ne prođe li Podolnjak, ići s kandidaturom Josipa Leke. Mjesec dana, a nikakvog dogovora. Baš kao da u ovoj zemlji teku samo med i mlijeko, pa nikakvoj žurbi nema mjesta…

Šibensko-kninski dožupan iz redova srpske nacionalne manjine i izabrani zastupnik s liste SDSS-a u 12. izbornoj jedinici Mirko Rašković između dvije funkcije izabrao je saborsku. U srijedu je o tome obavijestio Ured šibensko-kninskog župana, te će uskoro biti raspisani izbori kako bi pripadnici manjine izabrali novog zamjenika.