Neovisni novinarski portal
22.7.2024.

Post Tagged with: "Izbori 2015."

Glasnogovornik Most-a Nikola Grmoja opet grmi: Božu Petrova prate po nalogu Ranka Ostojića koji zlorabi policiju za političke obračune. Ostojić odlučno demantira optužbu i uzvraća : Grmoja ponovo optužuje bez dokaza i argumenata! Poziva Božu Petrova da se javno sučele na televiziji i rasprave “tko tu koga i zašto u zdrav mozak…”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala je u srijedu navečer mandat za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, kojeg je predložila HDZ-ova Domovljubna koalicija i Most, i koji joj je dokazao da ima potporu 78 izabranih saborskih zastupnika, a za 28. prosinca sazvala je konstituirajuću sjednicu Hrvatskoga sabora.

Čelnici Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko i Mosta Božo Petrov izvijestili su u srijedu kako će im zajednički mandatar za sastavljanje Vlade biti Tihomir Orešković, dosadašnji član Nadzornog odbora Plive Hrvatske. […]

Danas se u Zagrebu nastavljaju razgovori čelnika SDP-a i Mosta oko sastavljanja vlade, a do početka sastanka trebao bi stići i odgovor HDZ-a o pozivu na povratak u pregovore.

Večerašnji pregovori čelnika Mosta, Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste rezultirali su demonstrativnim odlaskom predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i najavom nastavka pregovora između Mosta i koalicije predvođene SDP-om.

Stručni timovi Mosta nezavisnih lista, HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste u subotu su se, po ocjeni Jure Martinovića iz Mosta, uglavnom složile oko provedbe potrebnih reformi, sličnu ocjenu dao je i SDP-ov pregovarač Branko Grčić, a HDZ-ov predstavnik Željko Reiner je pak upozorio da postoji puno stvari oko kojih nisu postigli suglasje. Sastanak čelnika tri koalicije.

Čelnici parlamentarnih stranaka završili su danas treći krug konzultacija kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, no, mandatara još uvijek nemamo na vidiku.

Na sastanku čelnika Mosta i Domoljubne koalicije u Šibeniku konkretnih dogovora nije bilo. Božo Petrov i Tomislav Karamarko rekli su samo da ih nakon ovih razgovora očekuju opet – razgovori.

Saborski zastupnik izabran na maninskoj listi SDSS-a i šibensko-kninski dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Mirko Rašković nije se danas pojavio na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Umjesto na dogovor oko sastavljanja saborske većine on je otišao na sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije u Šibeniku, gdje se donosio proračun za 2016. godinu.

Gost Aleksandra Stankovića u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva bio je Stipe Petrina. No, svi koji su očekivali gledati žestokog Petrinu bez dlake na jeziku, ostali su razočarani – primoštenski načelnik i novoizabrani saborski zastupnik u sat vremena gostovanja nije opsovao ni jednom. Nije iznio ni jednu novu optužbu ni ponudio neko novo radikalno rješenje.

Čelnici Mosta Božo Petrov i Ivan Kovačić danas su u Šibeniku dva sata razgovarali s čelnikom HDZ-a i Domoljubne koalicije, no sastanak nije donio nikakakav konkretni dogovor. Ukratko, barem prema onome što […]

Iako po najnovijim anketama SDP stoji bolje nego ranije, za nas je ponavljanje izbora najgori scenarij. Potrošili bi 120 milijuna kuna za nove izbore, ali bez ikakve garancije da se sadašnja situacija ne ponovi – rekao je na konferenciji za novinare SDP-a saborski zastupnik i predsjednik šibensko-kninske županijske organizacije SDP-a Ivan Klarin.