Neovisni novinarski portal
19.9.2021.

Post Tagged with: "Terraneo"

Glazbeni promotor Mate Škugor napisao je a glazbena knjižara Rockmark objavila knjigu Glazba za Žedno uho, ispovijest o odrastanju u rodnom Šibeniku, stasanju u Zagrebu i albumima koji su mu […]

Stoga, ukratko, hvala Mati Škugoru i Žednom uhu.

Na 6. SuperUho Festivalu nastupaju Bob Mould, Marc Ribot, Art Brut, Colin Stetson, Shilpa Ray, Uzeda, Lovely Quinces, Chui, Seine, The Fogsellers, Neon Lies i Kike Dok.

-Prvi put u 17 godina festivala ovoljetno izdanje seli se na jug, u predivnu Dalmaciju, točnije na rt i plažu Martinska. Od 18. do 21. srpnja 2019. opuštanje uz sunce i more te najbolje od domaćeg i međunarodnog reggaea, duba, drum and bassa, junglea, ska i punka čeka vas u Martinskoj! – veli Vedran Meniga iz Udruge Seasplash – organizacije nezavisne kulture.

Od kad se počeo baviti glazbom, davne 1971. godine, pa do dolaska u Šibenik, trebalo mu je 47 godina.

Preskupe komunalne usluge, zaduživanje gradske uprave, budućnost prostora TEF-a, odlazak najvećih glazbenih festivala te izvješće o radu gradonačelnika Željka Burića, bile su glavne teme na sjednici Gradskog vijeća Šibenika.

Poznati šibenski klub dogurao je do treće godine upečatljivog postojanja.

Ovi festivali navodno traju već godinama, a članovi Foruma mladih SDP-a, ako smo dobro shvatili, žele da konačno prestanu.

Jučerašnja vijest da SuperUho festival odlazi iz Šibenika, sol je na kulturološku ranu ‘grada festivala’.

Dokad će Šibenik financijski i kulturološki uspijevati braniti titulu ‘grada festivala’?

Najpoznatiji svjetski cover bend izveo je sinoć u Šibeniku svoj poznati repertoar – rock, punk i post-punk obrade.

Ustvari je vijest dana s današnje konferencije u Solarisu ta da je glasnogovornik Luka Pavić samoinicijativno naglasio da Terraneo ostaje u Šibeniku te da se dogodine vraća u punom, festivalskom sjaju.