Neovisni novinarski portal
18.5.2021.

Post Tagged with: "ploče"

Pokušaj “spašavanja vojnika ( i ratnika) Krstičevića” u jednoj hrvatskoj dnevnoj novini, u najmanju je ruku ruganje zdravoj pameti. Opet se pojavljuju novi dokumenti, i to iz 2017., u kojima […]

Zbog sudara tankera punog nafte s lučkim terminalom očekuju se poteškoće u opskrbi gorivom za Dalmaciju, BiH i Crnu Goru.

Peto izdanje manifestacije Long Play Day, šibenske inačice Svjetskog dana prodavaonica ploča (Records store day), održat će se ove subote, 21. travnja, ispred kluba Azimuta. 

Ovo je pomoć domaćim titofobima i pločarima, kako bi lakše pronašli uznemirujuće ploče u okrutnoj tuđini prepunoj titofila, titoista i titomana.

Prošloga je tjedna vinil trijumfirao nad mp3 formatom, što se još nije dogodilo otkako zajedno supostoje.

Legendarnog urednika Jugotonovih izdanja sreli smo u šibenskom Azimutu, usred proslave Dana prodavaonice ploča.

Svake treće subote u travnju svijet obilježava Record Store Day, kojem se Šibenik tradicionalno priključuje svojom inačicom eventa naziva Long Play Day. Ljubitelji zvuka s vinila ove subote su se okupili na sajmu ploča ispred kluba Azimut na šibenskoj rivi.

Nastavak ovogodišnje omiljene teme „ploče su opet in“ dolazi iz susjedstva…

Povratak vinilnih ploča, trend koji traje već godinama, ovih je blagdana postao neporeciva činjenica.

Jugoton je osnovan još 1947., no 1963. godine, na današnji dan, pokrenuta je proizvodna linija za vinile.

U isto vrijeme, IDS koji upravlja Istarskom županijom gotovo pasivno promatra aktivnosti Vlade i HEP-a koji pokušavaju izgraditi TE Plomin C, upozoravaju.

‘Project 33/45’ naziv je programa koji će premijeru imati u četvrtak, 13. ožujka, u šibenskom Azimutu. DJ-evi Nino Rak i Nikolica Balvan donose gramofone i puštaju ploče. Donosimo njihova promišljanja…