Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
SCENA
Long Play Day u Šibeniku obilježava 50 obljetnicu kultnog albuma The Velvet Undergrounda -“White Light/White Heat”

Long Play Day u Šibeniku obilježava 50 obljetnicu kultnog albuma The Velvet Undergrounda -“White Light/White Heat”

Peto izdanje manifestacije Long Play Day, šibenske inačice Svjetskog dana prodavaonica ploča (Records store day), održat će se ove subote, 21. travnja, ispred kluba Azimut.

Long Play Day podrazumijeva jutarnji izložbeno – prodajni sajam ploča i stripova od 11 do 14 sati te večernji koncert. Ispred Azimuta i ove godine očekujte šušur i sjajnu atmosferu, a za glazbeni repertoar u jutarnjem dijelu pobrinut će se Stipe Jazzy Širinić, Tomy i Bake Jr koji će vrtiti, što drugo nego ploče!
Vremena za prijave izlagača stripova i ploča još uvijek ima, stoga ako ima netko tko bi se pridružio izložbeno-prodajnom sajmu može se javiti mailom na fotopoetika@gmail.com ili pozivom na 098/915 1142.  Sudjelovanje je besplatno, a razgledavanje neobvezno, no poželjno!
Long Play Day završava uz koncert zagrebačkog glazbeno-performerskog kolektiva Moskau koji je ujedno ovogodišnji ambasador šibenske verzije Svjetskog dana prodavaonice ploča!
Koncerti glazbeno-performerskog kolektiva Moskau iz Zagreba izuzetni su doživljaji na mnogim razinama. Njihov dupli album ‘Violence & Sorrow’ kritika je proglasila jednim od najboljih domaćih izdanja prošle godine. Riječ je o punokrvnom albumu koji ne pati od sklepane lo-fi produkcije, već nudi (mračnu) raskoš.
Moskau su za Long Play Day u Šibeniku pripremili izvedbu kompletnog materijala s ‘White Light/White Heat’, kultnog albuma The Velvet Undergrounda te će tako proslaviti pedesetu obljetnicu od objavljivanja ovog alternativnog remek-djela. Upad na koncert je besplatan!
Organizatori su Kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut uz podršku CD shopa Butiga te Grada Šibenika.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI