Neovisni novinarski portal
5.8.2021.

Post Tagged with: "Općinski sud u Šibeniku"

Na suđenju zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zamjenica šibenskog Županijskog državnog odvjetnika Irena Senečić zatražila je izuzeće predsjednice sudskog vijeća Maje Šupe, zbog mišljenja da je pristrana i da radi na korist obrane.

Županijski sud u Zadru odlučivao je o žalbama DORH-a i Horvatinčićevih branitelja te je presuda Općinskog suda u Šibeniku kojom je Tomislav Horvatinčić proglašen krivim, ukinuta te je spis predmeta vraćen prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje,

Nakon Ane Marije Radić, bivše ravnateljice Uprave za područje posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, protiv koje je potvrđena optužnica zbog stambenog pogodovanja gradonačelnici Josipi Rimac, potvrđene su i optužnice protiv još dvije službenice Grada Knina, Sanje Lozančić i Željke Jelić, zbog krivotvorenja službene isprave. Zanimljivo, svi su odgovorni i optuženi, osim bivše gradonačelnice Josipe Rimac, iako je njoj pogodovano, i mada je ona bila nadređena optuženim službenicama. Kninska pravda…

Tomo Horvatinčić (67) je na Općinskom sudu u Šibeniku danas očekivano proglašen krivim zbog pomorske tragedije u kojoj su prije četiri godine u primoštenskom akvatoriju u naletu njegova glisera smrtno stradali Marinelda Patel Salpetro (61) i Francesco Salpetro. No, također očekivano za osuđenika ovog kalibra, Horvatinčić neće ići u zatvor.

Zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić (67) prije četiri godine izazvao je pomorsku nesreću u kojoj je poginuo bračni par iz Italije. Suđenje koje završava pred Općinsim sudom u Šibeniku nije do kraja rasvijetlilo sve detalje nesreće, ali je otkrilo koliko je poduzetnik zapravo poduzetan: Ispostavilo se da, dok iskazuje žaljenje i izražava sućut, istovremeno i djecu nautičara koje je usmrtio tuži da mu plate štetu koja je prilikom sudara nastala na gliseru kojim ih je usmrtio.