Neovisni novinarski portal
7.5.2021.

Post Tagged with: "Nera Gojanović Kljajić"

Neformalno druženje s poznatim beogradskim violinistom nekoliko sati uoči njegova koncerta u Šibeniku.

Deveti po redu Festival klasične glazbe Musica Appassionata bit će održan od 11. srpnja do 11. kolovoza na raznim lokacijama u gradu Šibeniku.

I to sve tri za operu ‘The Turn of the Screw’, koja je praizvedena u Šibeniku u rujnu 2013. godine.

Ovaj put će uz svježinu zelene rijeke Krke i zelene krošnje bujne vegetacije, zelena biti i glazba: biti će pjevane i svirane vječno zelene pjesme, tj. evergreeni.

Festival Musica Appassionata u Šibeniku počinje 15. srpnja, a traje do 11. kolovoza.

Festival traje od 15. srpnja do 7. kolovoza, a posvećen je šibenskom opernom pjevaču Nevenu Belamariću

Rezultat glasovanja: 14 ‘za’, 8 ‘protiv’.

Nepunu godinu od premijere u HNK u Šibeniku, predstava redatelja Zorana Mužića otvorit će jedini domaći festival posvećen hrvatskom dramskom tekstu.

Tako tvrde kulturni djelatnici Šibenika, na što Dario Mikulandra odgovara: ‘Društvo za očuvanje šibenske baštine „Juraj Dalmatinac“, koje je za svoj rad ovih dana i od EU dobila posebnu podršku odabirući za sufinanciranje projekt Barone, kao svog kandidata je nominiralo mene, što je prihvaćeno od strane Gradskog vijeća.’

Rasprava o financijskom izvješću lanjskog MDF-a skinuta je s dnevnog reda današnje sjednice Vijeća.

Bilo je više-manje jasno da su dani Nere Gojanović Kljajić na čelu šibenskog HNK odbrojani, no cijela je ‘operacija’ na kraju izvedena nesuvislo.

Premijera predstave ‘Veliki manevri u tijesnim ulicama’, koja će se u šibenskom HNK-u održati u petak 21. veljače, danas je najavljena na tiskovnoj konferenciji.