Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
KULTURA
The Turn of the Screw (Foto: SibenikIN)

Nagrade hrvatskog glumišta:
Čak tri nominacije za HNK u Šibeniku

The Turn of the Screw (Foto: SibenikIN)

I to sve tri za operu ‘The Turn of the Screw’, koja je praizvedena u Šibeniku u rujnu 2013. godine.

The Turn of the Screw (Foto: SibenikIN)

The Turn of the Screw (Foto: SibenikIN)

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je danas nominacije na Nagradu hrvatskog glumišta, u sklopu kojih je šibenski HNK nominiran u čak tri kategorije za operu “The Turn of the Screw” Benjamina Brittena. Radi se o nominaciji za “najbolju predstavu u cjelini”, zatim za ulogu Gospođice Jessel (Anamarija Knego) te za ulogu Milesa (Sven Jagarinec).
Opera “The Turn of the Screw” (“Okretaj zavrtnja”) praizvedena je rujnu 2013. godine u koprodukciji HNK u Šibeniku i HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, pod dirigentskim ravnanjem Nade Matošević, a u režiji Ozrena Prohića.
Za komentar smo upitali opernu pjevačicu Neru Gojanović Kljajić, koja je u operi pjevala, a u to je vrijeme bila i ravnateljica HNK-a u Šibeniku. – Ove nominacije su dokaz uspješnosti zajedničkog rada vrsnih umjetnika i profesionalaca, ali i potvrda da je šibensko Kazalište spremno iznijeti i prezentirati produkciju opernog djela. Sav trud i entuzijazam se isplatio. Zapravo, ova opera je bila druga koja se uprizorila na daskama HNK u Šibeniku, podsjećam da je i u operi “Medij” za Nagradu hrvatskog glumišta bila nominirana naša sugrađanka Martina Klarić – istaknula je Gojanović Kljajić.
“The Turn of the Screw” izvedena je ukupno 12 puta; pet puta u Rijeci, pet u Šibeniku te po jedan put u Istarskom narodnom kazalištu u Puli i u HNK u Zagrebu.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI