Neovisni novinarski portal
19.3.2024.
HRVATSKA
HNK u Šibeniku: ‘Prvi put smo sklopili dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem povodom organizacije Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik’

HNK u Šibeniku:
‘Prvi put smo sklopili dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem povodom organizacije Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik’

Iz Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku jučer su javnosti poslali priopćenje (Priopćenje – Suradnja HNK Šibenik i HKS-a 1) koje su naslovili: ‘Suradnja HNK Šibenik i Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu‘. U njemu najavljuju suradnju HKS-a i HNKuŠ povodom ‘povodom organizacije Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik‘. Ističu i kako je to ‘prvi put’ da surađuju s tim katoličkim fakultetom.

-Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku (HNK Šibenik) ove je godine prvi put sklopilo dogovor o suradnji s Hrvatskim katoličkim sveučilištem (HKS-om) u Zagrebu povodom organizacije Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik. Zahvaljujući toj suradnji, studenti HKS-a imaju priliku steći iskustvo u razvijanju komunikacijskih vještina na područjima odnosa s javnošću i novinarstva te korištenja profesionalnih alata. – piše u priopćenju koje potpisuje Antonija Jurić, Komunikacijski tim MDF.

Nadalje, pronicljivo zaključuju i kako je Međunarodni dječji festival, – ‘međunarodno značajan za Hrvatsku’. Podsjetimo, MDF (ovdje je stotinjak objava na TRIS-u) je inače jedna od najvećih međunarodnih kulturnih manifestacija na tlu Hrvatske iza koje je 60 godina bogate i plodne povijesti, te na kojoj su nastupali umjetnici iz glavnine svjetskih država sa svih kontinenata.

-Uz to, pomažu organizaciji događaja koji je međunarodno značajan za Hrvatsku, a na čelu s mentorom i voditeljem, profesorom Kristijanom Sedakom tvore komunikacijski tim. Ovom suradnjom HNK Šibenik sudjeluje u obrazovanju mladih te potiče na volontiranje i zajedništvo – ističu u priopćenju.

Po tome, tzv. PR za ovogodišnji MDF će voditi komunikacijski tim kojemu je na čelu Kristijan Sedak koji je inače asistent na Odjelu za komunikologiju pri Hrvatskom katoličkom sveučilištu. 

Kristijan Sedak je i čest predstavnik Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, kojoj je zakladnik HDZ (Hrvatska demokratska zajednica), na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima skupovima. 

Među ostalim, zna biti i predavač komunikacijskih vještina za potrebe Mladeži HDZ-a, te za Političke akademije HDZ-a u organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Inače, Politička akademija HDZ BIH, Zaklada Hanns Seidel i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta (kojoj je na čelu i aktualni ministar Davor Božinović (HDZ)),  organiziraju Ljetnu školu 9. generacije polaznika Političke akademije HDZ BIH koja će se održati 18.-21. lipnja 2020. u Šibeniku, dijelom istodobno kao i Međunarodni dječju festival u Šibeniku koji počinje 20. lipnja 2020..

-Kao organizator jednog od najstarijeg dječjeg festivala na svijetu koji se održava od 1958., kazalište promiče kulturne i obrazovne vrijednosti najmlađih, ali i onih malo starijih. Svake godine publika ovog festivala sve je veća, a sadržaj festivala privlači sve dobne skupine. Ove godine Festival s ponosom ističe brojku od 45 volontera angažiranih na svim vrstama poslova – zaključuju svoje priopćenje iz komunikacijskog tima MDF-a i HKS-a.

Jedna od najznačajnijih komunikacijskih platformi u ovo doba je internet, tj. mrežne stranice, te društvene mreže. Na aktualnim stranicama MDF-a koji započinje za osam dana, kao ni na Facebook stranici, a niti na stranicama HNK u Šibeniku (organizatora MDF-a), zasad još nema programa 60. po redu MDF-a. No zato se zasad još uvijek može pročitati program 59. MDF-a

Inače, kako ističu u HKS-u, ‘misija Hrvatskog katoličkog sveučilišta kontinuirana je potraga za istinom kroz istraživanja, te očuvanje i prenošenje znanja za dobrobit društva, pri čemu osobitu pozornost posvećujemo odgoju cjelovite osobe u katoličkoj tradiciji i duhovnosti na temelju Apostolske konstitucije o katoličkim sveučilištima Ex corde Ecclesiae.’

-Temeljno kulturološko i pedagoško opravdanje Festivala je unaprjeđivanje estetskog odgoja djece i mladeži i razvijanje svih umjetničkih oblika dječje kreativnosti – piše na stranicama MDF-a. 

Zdravo maleni, zdravo svi, mali drugovi, djeco svijeta. Zdravo maleni, zdravo svi, nek’ ste sretni svi tisuć’ ljeta – pjeva festivalska himna ‘Zdravo maleni’.

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI