Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KOMENTARI
Šibenski teatar apsurda: Kazališno vijeće podržalo ravnateljicu, ona ponudila mandat

Šibenski teatar apsurda:
Kazališno vijeće podržalo ravnateljicu, ona ponudila mandat

Bilo je više-manje jasno da su dani Nere Gojanović Kljajić na čelu šibenskog HNK odbrojani, no cijela je ‘operacija’ na kraju izvedena nesuvislo.

Nera Gojanović daje mandat na raspolaganje  (2)

„Kazališno vijeće jednoglasno je podržalo ravnateljičino izvješće o poslovanju. Nisu ustanovljene nikakve velike pogreške u vođenju Kazališta, a ako je nekih sitnih propusta i bilo, oni su plod problema u funkcioniranju gradske riznice. Grad Šibenik bi energiju trebao usmjeriti u poboljšanju logistike u Kazalištu te neke bitne stavke servisirati na vrijeme“, tako je danas govorio predsjednik Kazališnog vijeća Davor Šarić. S figom u džepu ili bez nje, svejedno je, nakon takvog govora zadnje što okupljeni novinari mogu očekivati jest ravnateljičino stavljanje mandata na stol.

Ali, eto, dogodilo se. I nije da se nije očekivalo; cijela je sinoćnja premijera Brešanovih „Velikih manevara“ prošla u ozračju iščekivanja ostavke Nere Gojanović Kljajić. Kao i kasniji svečani domjenak, na koji nije svratio nitko od gradskih čelnika. Kao i svi protekli mjeseci od smjene vlasti u gradu, tijekom kojih je kuhalo u Kazalištu. Kao i nakon svakog novinskog napisa o financijskim malverzacijama, peticiji djelatnika, javnom nezadovoljstvu i političkim odnosima oko Kazališta.

Bilo je, dakle, jasno da se čeka odlazak Nere Gojanović Kljajić. Kad se to danas počelo događati, tonovi koji su dolazili iz Kazališta i od gradonačelnika, bili su gotovo zašečereni: malverzacija nije bilo, poslovalo se zakonito „uz poneke pogreške“, radilo se dobro, a stručne kvalifikacije ravnateljice „nikad nisu ni bile dovođene u pitanje“. Gradonačelnik se usput malo i zaigrao, poručivši da on ostavku ravnateljice prihvaća, iako on u lancu odlučivanja – barem službeno – nije nikakva karika. O njezinu mandatu, naime, prvo raspravlja Kazališno vijeće, a potom se njihov prijedlog stavlja na dnevni red Gradskog vijeća, koje donosi konačnu odluku.

Sve je, znači, bilo super i sve je za pet, jedino ostaje problem tih famoznih „poremećenih međuljudskih odnosa“. Oni jesu činjenica i glavni problem dvoipolgodišnjeg mandata Gojanović Kljajić, no kad se to kao jedini razlog njezina smjenjivanja stavi na papir, izgleda pomalo neozbiljno.

Svi scenariji su i dalje teoretski mogući, no realno je teško očekivati da će Nera Gojanović Kljajić ostati u svojoj fotelji nakon što rasprave o njezinu mandatu okončaju. A tada će se otvoriti novi front – naime, treba pronaći i nekoga tko bi je zamijenio, a nijedno se ime po kuloarima još ne spominje…

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI