Neovisni novinarski portal
8.5.2021.
KULTURA
Maja Trlaja (sibenik.in)

Gradsko vijeće izabralo Maju Trlaju za v.d. ravnateljicu HNK u Šibeniku

Maja Trlaja (sibenik.in)

Rezultat glasovanja: 14 ‘za’, 8 ‘protiv’.

Maja Trlaja (sibenik.in)

Maja Trlaja (sibenik.in)

Iako se u dijelu zainteresirane javnosti očekivala nešto burnija rasprava o razrješenju stare i imenovanju nove čelne osobe šibenskog Kazališta, danas je na Gradskom vijeću stvar prošla poprilično bezbolno.

O Neri Gojanović Kljajić, od danas bivšoj ravnateljici koja je prije nešto manje od dva mjeseca iz osobnih razloga podnijela zahtjev za razrješenje s dužnosti, oporbeni vijećnici imali su samo riječi hvale, kada je o njezinim umjetničko-programskim dosezima u Kazalištu riječ. „Ne mogu se oteti dojmu da je njezina ostavka iznuđena. Kao ravnateljica bila je plodonosna“, rekla je nezavisna vijećnica Mira Vukšić. „Bili smo suzdržani pri izboru Nere Gojanović Kljajić, pa ćemo biti suzdržani i danas“, poručio je HNS-ovac Draško Lambaša. Vijećnici SDP-a također su odlučili biti suzdržani pri glasovanju o prihvaćanju ostavke bivše ravnateljice: „Ona je bila HDZ-ov izbor, pa neka se HDZ bavi s time“, podvukao je Joško Šupe.

Prijedlog Kazališnog vijeća da se za vršiteljicu dužnosti ravnateljice Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku izabere Maja Trlaja, dosadašnja voditeljice Ureda Međunarodnog dječjeg festivala, prošao je s 14 glasova ‘za’ i 8 oporbenih ‘protiv’. Maja Trlaja obavljat će funkciju v.d. ravnateljice do imenovanja novog ravnatelja temeljem javnog natječaja, najduže godinu dana.

 

Maja Trlaja: Zahvalna sam na ukazanom povjerenju, no imenovanje ne doživljavam emotivno

„Moje imenovanje na mjesto v.d. ravnateljice HNK u Šibeniku rezultat je svih događanja u kazališnoj kući tijekom posljednjih mjeseci. Trudit ću se da se svi postojeći planovi za predstojeću kazališnu sezonu odrade na što bolji mogući način. Odluku Gradskog vijeće nisam doživjela emotivno, mogu samo reći da sam zahvalna vijećnicima na ukazanom povjerenju. Svi mi u Kazalištu morat ćemo dati malo veći angažman u mjesecima pred nama, jer nas vrlo brzo očekuje i MDF, za koji je 90 posto programa već dogovoreno“, rekla nam je Maja Trlaja u svojoj prvoj izjavi s mjesta čelne osobe HNK.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI