Neovisni novinarski portal
21.10.2021.

Post Tagged with: "Kornati"

Nema intrigantnijeg i tajnovitijeg sljubljivanja mora i kamena od onog u kornatskom arhipelagu.Kornati su doista čudo prirode koja se na ovom mjestu pokazuje iskrenijom i otvorenijom negoli bilogdje drugdje. Impresivna […]

Javna ustanova Nacionalni park Kornati obilježava svoju 40-tu godišnjicu. Za 13. i 14. kolovoza predviđen je program koji će započeti otvaranjem izložbe fotografija “Kurnatska ovca”, zabavnim programom koji će kroz […]

Na Vidikovcu Zagreb 360°, na vrhu Zagrebačkog nebodera, 21. prosinca s početkom u 11 sati će biti otvorena izložba fotografija Igora Tomljenovića koju pod nazivom Nebeski Kornati organizira JU Nacionalni park Kornati kao humanitarni događaj. Izložba je prodajna, a sav se prihod donira SOS Dječjem selu Hrvatska.

Turističke agencije, hoteli, hosteli, kampovi, privatni iznajmljivači i svi ostali sudionici iz javnog i privatnog turističkog sektora pozivaju se na predstavljanje turističke ponude na području Šibensko-kninske županije, u organizaciji agencije Hrvatski klub putnika d.o.o./Croatian Travel Cluba Ltd. koje će se održati danas (u četvrtak 18. travnja) u galeriji kluba Azimut (Obala palih omladinaca 2, Šibenik) s početkom u 11:00 sati.

‘Potpuno smo spremni pribjeći i drugim metodama i na koncu građanskom neposluhu.’

Ljeto je. Sunce, more… itd. 

‘Kakvi smo samo sretnici bili kad su naši prijatelji smjestili u ovaj raj?’

Projekt kratkoročne Europske volonterske službe „Suhozidna ekstravaganca 3“ uspješno je proveden u Murteru od 16. rujna do 16. listopada.

‘Rediviva Kurnata: Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u Nacionalnom parku Kornati’ projekt je koji će većinom biti financiran EU novcem.

Slana voda nije slatka, a jezero bez vode više nije jezero.

Što je Erjavec, u vlažnim snovima, poželio postići usporavanjem Austrijanaca i i Nijemaca na kratkom proputovanju kroz Sloveniju? Da zbog gnjavaže na graničnom izlazu iz dežele pobjesne pa odustanu od Kornata i skrenu na Bled? Da im se Hrvatska zgadi zato što ih maltretira- Slovenija ?!

U petak, 7. listopada u 18.30 sati, u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku premijerno će biti prikazan film “Nacionalni parkl Kornati”, snimljen u sklopu projekta “Upoznajmo Šibensko-kninsku županiju”