Neovisni novinarski portal
13.6.2024.
(avan)turizam
Adrenalinski turizam, kajaci, zip-line, vino i gliseri, a ne prženje na plaži i pommes-frites iz friteze

Adrenalinski turizam, kajaci, zip-line, vino i gliseri, a ne prženje na plaži i pommes-frites iz friteze

Turisti, barem značajan dio njih koji dolazi kod nas, već odavno nisu zadovoljni samo s prženjem na suncu na prenapučenim plažama, a onda konzumacijom čevapa i pommmes-fritesa iz friteza. Stoga se Turističke agencije, hoteli, hosteli, kampovi, privatni iznajmljivači i svi ostali sudionici iz javnog i privatnog turističkog sektora pozivaju se na predstavljanje turističke ponude na području Šibensko-kninske županije, u organizaciji agencije Hrvatski klub putnika d.o.o./Croatian Travel Cluba Ltd. koje će se održati danas (u četvrtak 18. travnja) u galeriji kluba Azimut (Obala palih omladinaca 2, Šibenik) s početkom u 11:00 sati.

-Zanimljivim predstavljanjem želimo vas upoznati s novim izletima i adrenalinskim sadržajem koji će obogatiti turističku ponudu te iskoristiti sve potencijale i prirodne ljepote naše županije. Adrenalinski turizam dodatni je element koji može značajno doprinijeti produljenju boravka gostiju u našoj županiji te vas želimo pravovremeno informirati kako biste svojim gostima mogli predstaviti nove mogućnosti i aktivnosti za kvalitetan i aktivan odmor. Uzbudljivu, avanturističku i autentičnu stranu putovanja itekako je moguće doživjeti unutar granica Šibensko-kninske županije! Nakon brojnih putovanja realiziranih diljem svijeta, odlučili smo naše iskustvo i znanje usmjeriti ka ponudi sadržajnih aktivnosti u Hrvatskoj. Zip line iznad kanjona rijeke Čikole, kayaking kroz kanal sv. Ante te jeep safariji u unutrašnjosti županije, samo su dio atraktivnih aktivnosti koje će dodatno obogatiti turističku ponudu ovog područja. Pridružiti će nam se i Šime Stipaničev iz agencije Archipelago Tours koji će nam prezentirati ponudu izleta brodom na Kornate, ali i ostale otoke šibenskog akvatorija – vele organizatori.

 

Za kraj će Filip Baraka predstaviti vinariju Baraka i ponuditi na degustaciju nekoliko svojih sjajnih sorti vina. Ova mala obiteljska boutique vinarija smještena na poluotoku Srima, neposredno uz baziliku Prižba iz 6. stoljeća. Uz vinograd, na imanju se nalazi i vinarija s kušaonom te maslinik, lavanda, smilje te ostalo mediteransko bilje s kojim se nastoji stvoriti idealni uvijeti za rast loze u tradicionalnom mediteranskom ekosustavu.

-Uz degustaciju vina iz Vinarije Baraka, moći ćete ispred Azimuta razgledati naše džipove, kayake, speedboat i upoznati se s opremom za zipline kod naših instrukora.
Vjerujemo da je informiranje dionika u turizmu o svim dostupnim sadržajima ključ uspješne destinacije i produljenja boravka gostiju u Šibeniku!Veselimo se vidjeti vas u što većem broju i odgovoriti na sva vaša pitanja! – kažu organizatori.

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI