Neovisni novinarski portal
25.7.2021.

Post Tagged with: "Darko Lorencin"

Na regati tradicijskih, drvenih brodica ‘Latinsko idro’ koja se u nedjelju 18. put održavala u Murteru, pobjedu je odnio Krsto Matulić iz Pašmana s gajetom Mala Matulica, no zvijezde regate ipak su bila trojica hrvatskih ministara. Siniša Hajdaš-Dončić, Mihael Zmajlović i Darko Lorencin, pobrali su slavu, ne zato što su pobijedili, nego zato što su doživjeli brodolom.

Razgovor s ministrom turizma koji se jučer u Bolu na Braču pohvalio dobrim turističkim rezultatima.

Ministar turizma Darko Lorencin i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Anita Babačić Ajduk, zajedno s načelnikom Općine Tisno Ivanom Klarinom i direktorima TZ-a Tisno i Jezera Filipom […]

Bivše vojarna Minerska u Kanalu sv.Ante u Šibeniku, prema ideji DUDI-ja, trebala bi biti prenamijenjena u hotelske sadržaje?! Toj se zamisli žestoko opiru Grad Šibenik i županije Šibensko-kninska držeći da je posrijedi krupno političko pitanje i najavljuju obraćanje premijeru radi zaštite Minerske koja je pred realizacijom druge faze projekta , što je na listi šest prioriteta Ministarstva zaštite okoliša…

, inače moraju dostaviti dokaze da najmanje 5 godina upravljaju s minimalno 1500 smještajnih jedinica u hotelima od kojih je najmanje 50 % kategorizirano s 5 zvjezdica, te ostvaruje promet od najmanje 45 milijuna eura godišnje.

Bili smo na 7. sajmu agroturizma u Skradinu i nismo se vratili praznih ruku.

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić zajedno s ministrom turizma Darkom Lorencinom danas je sudjelovala u edukacijskoj radionici o ruralnom turizmu koja se okviru projekta ‘Razvoj dalmatinskog zaleđa’ održava u seoskom domaćinstvu Kalpići u Radoniću.

Ministar turizma Darko Lorencin prvi je hrvatski ministar turizma koji je službeno posjetio Knin. U pratnji gradonačelnice Josipe Rimac i suradnika obilazio je turistički zanimljiva odredišta u gradu i okolici. Posjetili su izletište Marunuša, slap Krčić i kninsku tvrđavu, a rijeku Krku je društvo obilazilo testirajući novu gradsku turističku atrakciju – šestmetarsku motornu splav pogonjenu vanbrodskim motorom od 37 konja.

Ministar turizma Darko Lorencin zajedno s Darkom Magašem s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, te vodičkom gradonačelnicom Brankom Juričev Martinčev i šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, danas je u Vodicama predstavio Nacionalni program upravljanja i uređenja morskih plaža.

Obiteljski smještaj ostvaruje više od 22 milijuna noćenja što je jedna trećina ukupnih noćenja u RH i 1,3 milijarde eura prihoda.

Dobri su i ukupni turistički rezultati za 8 mjeseci na razini Hrvatske. Ministar Darko Lorencin danas je u Zadru iznio podatak o 5-postotnom porastu u dolascima i 2,3 postotnom povećanju noćenja. Porast je ostvaren u svim županijama, a prednjače Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko neretvanska županija.

Ministar turizma Darko Lorencin proveo je dan u društvu predstavnika grada, županije i turističkih zajednica.