Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
Megafon / projekti
Foto: TRIS

Drugi broj tiskanog izdanja TRIS-a:
Naš je zadatak sustavno ukazivati na deformitete u društvu

Foto: TRIS

Drugi broj tiskanog izdanja TRIS-a, sa izborom iz tromjesečnog sadržaja novinarskog portala TRIS, objavljen je potkraj svibnja, a gotovo svu nakladu od 300 komada volonteri projekta Megafon do ovoga trenutka već su podijelili domovima za starije, organizacijama civilnog društva koje skrbe o starijim i nemoćnim osobama te knjižnicama i čitaonicama u Šibensko-kninskoj županiji.

Tiskanom publikacijom TRIS nastojimo približiti sadržaj novinarskog portala TRIS generacijama treće životne dobi i omogućiti tako starijim i nemoćnim osobama i onima koji nisu aktivni korisnici interneta kvalitetno informiranje i povezivanje sa lokalnom zajednicom, povećavajući ujedno vidljivost organizacija civilnog društva i jačajući njihov utjecaj u lokalnom javnom prostora.

Foto: Eko Krka

I drugi broj tiskanog TRIS-a, u kojem nastavljamo ukazivati na deformitete u društvu, uredila je Davorka Blažević, predsjednica udruge TRIS i glavna urednica portala TRIS, koja je uvodniku napisala:

– Naš je zadatak sustavno ukazivati na sve deformitete u društvu s ciljem da se sankcioniraju i dokinu, da napokon uredimo svoju užu i širu zajednicu kao vladavinu prava, kao društvo reda, rada i znanja kao najveće vrijednosti, da svojim kritičkim tekstovima pomognemo u izgradnji uistinu tolerantnog, demokratskog, građanskog društva u kojem ćemo svi biti jednaki pred zakonom. Najveće profesionalno ( pa i ljudsko ) zadovoljstvo za nas je kada svojim tekstovima pomognemo da se neki bitni ( komunalni, okolišni, kadrovski, proceduralni… ) problemi u društvu, pogotovo u lokalnoj zajednici, ali i šire, riješe na adekvatan način, kada potaknemo ispravljanje “krivih Drina” na korist građana. (…) Ako i samo malo, jedva primjetno, pridonesemo ozdravljenju zajednice, bit će to za nas najveća ljudska i profesionalna satisfakcija. – napisala je uvodno Davorka Blažević.

Foto: TRIS

Vrijedni volonteri projekta Megafon do sada su podijeli većinu naklade od 300 primjeraka. Svoje primjerke za čitanje i prelistavanje dobili su uz ostale i korisnici knjižnice u Drnišu, korisnici doma za starije i nemoćne osobe u Kninu, korisnici usluga koje starijim osobama pruža kninska udruga ZvoniMir i korisnici Narančaste zgrade koja u Šibeniku udomljava organizacije civilnog društva. Nekoliko primjeraka drugog broja tiskanog izdanja TRIS-a, zainteresirani čitatelji mogu pronaći i u kućicama za knjige u Oklaju i ispred šibenskog Azimuta te u Press centru HND-a u Šibeniku.

Foto: Eko Krka

Četiri kvartalna izdanja tiskane publikacije TRIS jedna su od aktivnosti u okviru projekta Megafon kojeg Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS provodi u partnerstvu sa Ekološkom udrugom Krka Knin. Projekt se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI