Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
Megafon
Objavljeno četvrto izdanje tiskane publikacije TRIS

Objavljeno četvrto izdanje tiskane publikacije TRIS

Objavljeno je četvrto i zasad posljednje izdanje tiskane publikacije TRIS kojom smo u proteklih godinu dana, koliko je trajao naš projekt Megafon, približavali sadržaj našeg novinarskog portala TRIS generacijama koje nisu izgubile naviku čitanja novina i vole osjetiti papir pod rukom, najviše one treće životne dobi među kojima ima i takvih koji se nisu naučili služiti internetom.

I u četvrtom izdanju sa izborom tekstova iz tromjesečnog sadržaja novinarskog portala TRIS nastojali smo za vas, kao i u prethodna tri kvartalna izdanja koja su objavljena u veljači, svibnju i kolovozu, napraviti izbor tekstova koji nisu nužno najčitaniji na portalu, ali su dobar presjek onoga što radimo i čime se bavimo u našem neprofitnom, neovisnom mediju, poručili smo u uvodniku.

-Nije to nimalo lak ni ugodan posao, a malo je i satisfakcije u njemu. Jer, živimo u kulturi u kojoj nije popularno reći što misliš, uopće, imati vlastito mišljenje i boriti se svom silom argumenata za njega. Puno bolje prolaze oni koji funkcioniraju kao apologeti vlasti, poslušnici i poltroni koji su se dobro pozicionirali u ovom klijentelističkom svijetu stranačkih iskaznica i nekompetentnosti. Oni nemaju probleme s financiranjem, njima su plaće sigurne i redovite, pače, zajamčene. Što znači borba za istinu i pravdu u odnosu na taj komoditet? Nama znači! I zato smo i u ovom, finalnom tiskanom izdanju koje obuhvaća razdoblje od rujna do konca studenoga, tematizirali bitna pitanja, pojave i probleme u društvu, bilježili relevantne događaje u gradu Šibeniku, županiji Šibensko-kninskoj ali i cijeloj Hrvatskoj. Jer, premala smo zemlja da bi se još dodatno svojim interesima zatvarali u male lokalne atare, i time sužavali i svoj prostor slobode i svoj potencijalni prostor građanskog utjecaja. – piše uz ostalo u uvodniku kojeg potpisuje uredništvo TRIS-a.

Volonteri projekta Megafon su na terenu. Nakladu od 300 primjeraka bez naknade dijele domovima za starije i nemoćne, organizacijama civilnog društva koje skrbe o starijim i nemoćnim osobama te knjižnicama odnosno čitaonicama u gradovima i općinama Šibensko-kninske županije.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI