Neovisni novinarski portal
28.11.2023.
Megafon / projekti
Foto: TRIS

Počinju TRIS-ove tribine:
Otvaramo javnu raspravu u lokalnoj zajednici

Foto: TRIS

Počinju TRIS-ove javne tribine, kao jedna  od aktivnosti u okviru projekta Megafon sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojeg Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS provodi u partnerstvu sa Ekološkom udrugom Krka Knin, od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. godine.

U Press centru ogranka Hrvatskog novinarskog društva (HND) u Šibensko-kninskoj županiji u srijedu 16. ožujka 2022. godine, s početkom u 12 sati i u trajanju od sat vremena, biti će održana prva od šest javnih tribina u okviru projekta Megafon. Naslovljena je ‘Čiji su lokalni mediji?’, što je ključno pitanje na koje ćemo tražiti odgovor raspravljajući o problemu financiranja lokalnih medija iz proračuna jedinica lokalne samouprave odnosno o utjecaju lokalne politike na lokalne medije.

Moderator je kolumnist i pisac Emir Imamović Pirke, a sudjeluju: Davorka Blažević, glavna urednica novinarskog portala TRIS; Marko Podrug, glavni urednik portala Šibenik IN; Maja Sever, novinarka HTV-a i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske (SNH) koji s HND-om provodi kampanju ‘Lokalni mediji građanima, ne šerifima’ te Melisa Skender iz GONG-a koja će predstaviti konkretne rezultate istraživanja GONG-a i HND-a koji dokazuju da mnogi lokalni vlastodršci javnim novcem umjesto informiranja javnosti plaćaju promidžbu svog lika i djela u lokalnim medijima, kako medijima tako i PR agencijama.

Javnim tribinama otvaramo koncept javne rasprave u lokalnoj zajednici, prvenstveno kako bi se uključile ranjive skupine stanovništva, posebno nezaposleni, a sve sa svrhom njihovog snažnijeg uključivanja u društveni život i njegovanja osjećaja vrijednosti u zajednici. Namijenjene su i svima ostalima, a za sve one koji su usred radnoga tjedna zauzeti svojim poslovima, pripremili smo i prijenos uživo na Facebook stranici novinarskog portala TRIS koji se može pogledati i naknadno u bilo kojem trenutku.

Foto: TRIS

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI