Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
šibenik / zdravlje
Foto: pixabay.com, ilustracija

Šibensko-kninska županija bez novooboljelih od COVID-19:
Murter i Betina napokon izašli iz karantene!

Foto: pixabay.com, ilustracija

Šibensko-kninska županija od jučer nema novooboljelih od koronavirusa, pa je broj ukupno dosad zaraženih u ovoj županiji ostao neprimijenjen- 81. Murter i Betina napokon i formalno izlaze iz karantene! Objavio je to danas Županijski stožer civilne zaštite ŠKŽ-a, na čelu sa županom Goranom Paukom, pozivajući se na mišljenje epidemiologa koji ocjenjuju da je trenutna situacija u Murteru, koja se odnosi na širenje koronavirusa, dobra.

Od početka epidemiološke obrade, priopćio je Stožer županije, u Murteru je bilo 28 oboljelih osoba, 162 su bile pod epidemiološko-zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju od 14 dana, od kojih je trenutno 12 aktivnih.

– Od zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je 9 dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano- stoji u priopćenju Županijskog stožera.

Foto: pixabay.com, ilustracija

Također, 15. i 16. travnja testirane su još dvije skupine ljudi u Murteru, a po pristiglim nalazima, danas, 18. travnja, svi su negativni, pa su epidemiolozi zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betinu, koje su bile na snazi od 25. ožujka. Od danas, karantena se na Murteru – ukida ! I dalje ostaju na snazi zdravstvene preporuke i odgovorno pridržavanje svih mjera i uputa zdravstvene zaštite, pa se apelira na građane da ostanu u svojim kućama, održavaju higijenu i poštuju fizičku distancu.

U Šibensko-kninskoj županiji hospitalizirano je, na Odjelu infektologije, 11 osoba, od kojih je jedna na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC-u Split. Oporavljenih je osoba ukupno 18.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje je 467 osoba, od čega je 310 kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 383 osobe. U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera, stoji u priopćenju ŽS.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI