Neovisni novinarski portal
26.9.2023.
aktivisti / šibensko-kninski kutak
Murterska Argonauta poziva sumještane: Imaš talent, vještinu? Javi se u Društveni centar Jedro!

Murterska Argonauta poziva sumještane:
Imaš talent, vještinu? Javi se u Društveni centar Jedro!

Neumorna  murterska  udruga Argonauta i njezina koordinatorica za promidžbu Suzana Suman svojim najnovijim aktivnostima svjedoče da su otvoreni za nove ideje, nove talente i vještine koje bi rado stavili u funkciju obogaćivanja društvenog života na otoku Murteru.

Po uzoru na svoje norveške prijatelje s otoka Herøy, smještenog na sredini norveške obale, usred hladnog norveškog mora, pozivaju sve one koji bi htjeli ponuditi lokalnoj zajednici svoj talent, znanje ili vještinu, na bilo kojem području, i ne računajući na naknadu, da se jave u Društveni  centar Jedro i pridonesu obogaćivanju društvenog života na otoku.

I u Herøyu, baš kao i na Murteru, djeluju lokalne udruge koje su najzaslužnije za društveni život male otočne zajednice, a to su postigli sličnim pozivom kakav je upravo upućen Murterinima. Pozvali su sve zainteresirane koji imaju neki talent ili vještinu da ih podijele u društvenom centru sa svojim sumještanima.  Učinak je bio izvanredan: Jedan stanovnik Herøya ponudio je držanje satova gitare svima koji žele naučiti svirati. Na njegovu ponudu odazvali su se zainteresirani sumještani pa se formirala glazbena skupina koja je slobodno vrijeme provodila muzicirajući u društvenom centru. Sve se to temeljilo na dobroj volji i učitelja gitare i sudionika besplatnog tečaja.

Stoga su iz murterske Argonaute odlučili slijediti primjer norveškog otoka. Društveni centar imaju, ne može se reći ni da su bez talenta i vještina, još samo treba vidjeti koliko imaju dobre volje. A to će saznati zahvaljujući pozivu koji su uputili svima koji se svojoj lokalnoj zajendici žele staviti na raspolaganje nekim talentom ili vještinom,  bilo da znaju svirati gitaru, pjevati, crtati, izrađivati makete brodova, predavati o temama u području psihologije i osobnog rasta, davati poduke iz matematike, hrvatskog i stranog jezika, ili bilo kojeg drugog predmeta, izrađivati nakit, kreativno pisati, voditi čitalački klub, fotografirati, glumiti, izrađivati origami, igrati šah, plesati ili što god drugo, da se jave u Društveni centar Jedro i pridonesu bogatijem i kreativnijem društvenom životu otoka.

Ne treba ni sumnjati da će se mnogi odazvati…

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI