Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
GRAĐANI / PROSVJED
Dosta nam je izoliranosti: Žirjani i Kaprijani udruženi u oduzimanju koncesije tvrtci Catamaran line

Dosta nam je izoliranosti:
Žirjani i Kaprijani udruženi u oduzimanju koncesije tvrtci Catamaran line

Mještani otoka Žirja i Kaprija, udruženi u Građansku inicijativu mještana, održat će prosvjed u četvrtak, od 10 do 12 sati, ispred šibenske Gradske uprave, a s ciljem oduzimanja koncesije tvrtci Catamaran line d.o.o. Split. Nezadovoljni su jer svako malo katamarani i trajekti ne mogu isploviti s njihovih otoka ili doploviti do njih.

Njihov poziv na prosvjed prenosimo u cijelosti:
“Što je bilo prije, kokoš ili jaje?
Tvrtka Catamaran line d.o.o. iz Splita, koncesionar državne brzobrodske linije 9502 ŽIRJE – KAPRIJE – ŠIBENIK od dobivanja koncesije ne uspijeva održavati redovnu i sigurnu svakodnevnu brodsku liniju, pa čak ni uvođenjem zamjenskih brodova u zadnji tren prije zakonskog roka za gubitak koncesije.
Umjesto da energiju i sredstva utroše za popravak starih neispravnih brodova, oni energiju i sredstva troše da nas i Vas uvjere kako imaju ispravne i sigurne brodove, ali da je problem u položaju uvala na otocima i južnim i zapadnim vjetrovima koji pušu.
Što je bilo prije, postanak svijeta ili Catamaran line d.o.o.?
Ovim putem obavještavamo javnost da će Građanska inicijativa mještana otoka Žirja i Kaprija održati prosvjed u četvrtak 21. veljače 2019 godine od 10 do 12 sati ispred Gradske uprave, a sa ciljem oduzimanja koncesije tvrtci Catamaran line d.o.o. Split.
Nadamo se brzom rješenju problema brodskog prijevoza na otoke Kaprije i Žirje, te sigurnu i redovitu plovidbu, čime bi se uspostavili uvjeti za revitalizaciju otoka i razvoj turizma a time i povratak mladosti i života na otoke.
Poručujemo, dosta nam je izoliranosti, želimo biti ravnopravni građani kao i svi ostali građani gradskih četvrti grada Šibenika i Županije Šibensko-kninske.
Dođite i pridružite nam se”, stoji u pozivu Građanske inicijative mještana otoka Žirja i Kaprija.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI