Neovisni novinarski portal
24.7.2021.
POLITIKA
Zajednička fotografija dobitnika nagrada i priznanja

Martinje u Tisnom:
Priznanja i zahvalnice vjernim turistima, vatrogascima, jedriličarima, maketarima, čuvarima tradicije, veslačima…

Zajednička fotografija dobitnika nagrada i priznanja

Tišnjani su također obilježili Martinje, odnosno Dan općine i blagdan mjesnog katoličkog zaštitnika sv. Martina. U društvenom domu u Tisnom je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obilježen Dan Općine i blagdan sv. Martina, te su dodijeljena priznanja i zahvalnice koje su dobitnicima su uručili predsjednik Općinskog vijeća Petar Jakovčev, načelnik Ivan Klarin i zamjenik načelnika Miljenko Meštrov.

-Zahvalnice Općine Tisno dodjeljene su Tomi Belakušiću za 10 godina rada na mjestu zapovjednika DVD-a Tisno i Stanislavi Jakovčev za očuvanje tradicijske, kulturne i crkvene baštine Betine. Priznanja Općine Tisno dodijeljena su: ŠRD-u „Punta rata“ za 20 godina organiziranja natjecanja „Big Game Fishing“, ANA-i školi jedrenja (Academia Navalis Adriatica) za 30 godina kvalitetnog prenošenja jedriličarske vještine, Predragu Matešinu za izradu lokalnih suvenira s oznakom „Hrvatskog otočnog proizvoda“, Anki Bilan za dugogodišnje sudjelovanje na ekoetno radionicama i izradu tradicijskih suvenira spara i ogrica – kažu u Općni Tisno.

I brojnim tišnjanskim sportašima dodijeljena su priznanja:  Tihomiru Trnovskom za izniman doprinos u promicanju tradicionalnog jedrenja u Jezerima, MNK-u „Jezera“ za 20 godina brojnih sportskih uspjeha i drugih zasluga u društvenom životu Jezera i Općine Tisno, Kadetskoj momčadi MNK-a Jezera za osvojeno prvo mjesto Šibensko-kninske županiji i plasman na završnicu prvenstva Hrvatske u malom nogometu, Frani Gabri za osvojeno prvo mjesto na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u samcu i nastupu na Europskom i Svjetskom veslačkom prvenstvu za juniore, Stipi Mandušiću za osvojeno drugo mjesto na 75. Hrvatskom veslačkom prvenstvu, te Filipu Španji i Luki Papeši za osvojeno treće mjesto na 75. Hrvatskom veslačkom prvenstvu.

– Marinki Fržop za izniman doprinos u očuvanju tradicijske i kulturne baštine Betine, Frani Biliću za organizaciju prvog Betinskog filmskog festivala i promociju Betine, Anti Klarinu Cunci za izniman doprinos  u organizaciji društvenih i crkvenih aktivnosti u Jezerima, , Johanni i Waldemaru Mrotzek za pedesetogodišnju vjernost Tisnom kao turističkoj destinaciji, Darku Škevinu za tridesetogodišnji rad u maketarstvu s motivima tradicijskog života Betine i Žudije – Čuvari Božjeg groba župe Tisno za očuvanje tradicije u dane Uskrsa. Na svečanu sjednicu Općinskog vijeća Općine Tisno došli su i brojni predstavnici prijateljskih gradova i općina – ističu u Općini Tisno.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin  je mještanima uputio čestitku. Evo je:

 Svim mještanima, prijateljima i gostima želim sretan Dan Općine i blagdan sv. Martina, našeg nebeskog zaštitnika. Proslavite ga zajedno sa svojim prijateljima i sumještanima u zdravlju, duševnom zadovoljstvu i miru. Svim laureatima čestitam na priznanju uz želju da i nadalje jednakim žarom, entuzijazmom i ljubavlju na svoj način pridonose napretku Općine Tisno.

 

Zajednička fotografija dobitnika nagrada i priznanja

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI